Над 20 роми нападнаха трима катаджии в Шуменско

Един от полицаите стрелял с пистолет, за да спре агресията
26 сеп 2017 14:52, Анисия Иванова
45
Над 20 роми нападнаха трима катаджии в Шуменско
Архив: Булфото

Трима полицаи се отзоваха на сигнал за пътно произшествие между село Тодор Икономово и Каолиново, Шуменско, а на мястото бяха нападнати от агресивна група, тръгнала да се разправя с катастрофиралите.

Инцидентът се разразил снощи към 22 часа, съобщават от полицията. Шофьор и спътникът му с варненски автомобил "Ауди" самокатастрофирали на изхода на селото. Колата имала каско и щетите трябвало да се документират, затова на мястото били извикани полицаи.

Докато тримата униформени си вършели работата, на мястото се изсипали над 20 души от 7-8 автомобила. Те започнали да се разправят с катастрофиралите 42-годишен мъж от Варна и спътникът му - 41-годишен от Шумен.

Имали неуредени финансови сметки по продажба на автомобил. Двамата мъже били оставили за продан кола, дошли да си искат парите в Тодор Икономово, но си тръгнали само с обещания.

Полицаите настояли пристигналите да не се саморазправят, но тогава тълпата насочила гнева си към тях, пише "Труд".

Непознатите започнали да блъскат униформените, заплашвали ги с убийство, агресията нараствала с всеки миг. Единият от униформените извадил пистолет и произвел предупредителен изстрел във въздуха, който сложил край на настъплението.

Ромите нападатели се качили по автомобилите си и се оттеглили към село Тодор Икономово. Образувано е досъдебно производство за хулаганство, в РУ-Каолиново са установени участниците и във вторник са викани да дават обяснения. Най-малко глоби грозят участниците в посегателството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това ако се случи в САЩ, сега щеше да има над 20 трупа, ама ние в ЕС сме много хуманни и сме солидарни с престъпниците, защото те са ни много ценни и си ги пазим.
36
1
 
9
 
! Отговори
месара преди 6 години
е що във въздуха е стрелял ...... ?! до колкото знам , по света , който посегне на полицай пада на земята с олово в главата .
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимко
34
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това племе разбира само от от силови методи. Те са страхливи, соловите акции не са им по вкуса, затова се събират в глутници! Винаги носят винкели и други железа, колове, понякога брадви и ножове. Винаги носят камъни. Това ги прави много опасни! Полицията и жандармерията трябва при случаи на опасност да използват бойни патрони! Не е необходимо да стрелят за убiване - да стрелят в краката -. това ще ги накара да бягат!
33
2
 
25
 
! Отговори
Или - или преди 6 години
Да е стрелял на месо.Щяхме да го предложим за мъж на годината.Едни същества трябва или да се научат да живеят според човешките закони, или да си търсят друга държава!
32
0
 
38
 
! Отговори
анонимко преди 6 години
Как при наличие на закана за убийство към орган на държавната власт,ги разследват за хулиганство,с евентуална глоба?
31
1
 
37
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Ако беше в Америка, полицията щеше да стремя на месо....
30
0
 
30
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Що във въздуха?! ;)))
29
2
 
43
 
! Отговори
кашо преди 6 години
Е нали се учим от американския модел от западни стандарти от правилата на ЕС. е не трябваше ли не във въздуха а ниско долу първи път. А после право в целта за какво стрелят по мишени по добре да се учат свадбарската- е кога амерички полицай ще допусне това - никога
28
0
 
13
 
! Отговори
Ебаси простотията преди 6 години
Вместо да е обратното...
27
2
 
57
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Какви глоби ,бе !!! Те нападат униформени,вие -глоби !!! Разстрел за ***,разстрел!
26
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ромите не правят голяма разлика между полиция и обикновени граждани. Това не е до закони, защото властимащите нямат интерес, до принципи е. Трябва да се свери в кои райони положението е вече прекалено напечено и да се подпомагат всячески обикновените хора, които живеят там. Но системата позволява твърде малко в тази насока, защото, особено в София, все "няма време".
25
0
 
46
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Поправете закона,застреляйте,не знам-може би 10 ще свърши работа на първо време и обратно в катуните както ги държеше Живков.Иначе е време да се върнат скиновете...
24
0
 
21
 
! Отговори
учителката й преди 6 години
Какво означава "самокатастрофирали", моля!?
23
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо полицаят е стрелял във въздуха? Я *** да питат братята си от Румъния какво щеше да им се случи ако блъскат румънски полицай. Пък нашите политици да почерпят от опита в северната съседка.О, ама аз съвсем забравих - то индианците са основния електорат на червено- лилаво-синята партокрация. Те имат само права, задължения нямат. По-голямо извращение на демокрацията отколкото в България, няма по света.
22
2
 
43
 
! Отговори
Пример за ЕС държава преди 6 години
БЪЛХАРСКА МУ РАБОТА..
21
1
 
39
 
! Отговори
Един от стадото преди 6 години
Жалко за момчетата, сега като се влкючи БХК с парите от европата, а момчетата ще трябва САМИ ДА СЕ ЗАЩИТАВАТ В СЪДА.А ***т.е. като се появат в съда СКРОМНИ, СРАМЕЖЛИВИ, И ИЗКЪПАНИ А ДО ТЯХ НАКОЙ МАСТИТ АДВОКАТ ПЛАТЕН ОТ НПО ИЛИ БХК, ще излезе накрая, че момчетата са виновни.ЖАЛКО, ЖАЛКО, ТАКА Е В ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ.ПОСЛЕ НЕ СЕ СЪРДЕТЕ НА ПОЛИЦАЙЧЕТАТА ЧЕ СА НАПУСНАЛИ И СА МИНАЛИ ОТ ДРУГАТА СТРАНА. ТАМ НЯМА НЯКАКВИ О. Р. К. И. ДА СЕ ПОДИГРАВАТ С ТЯХ.ЖАЛКООО , МНОГО ЖАЛКО .Я МИ КАЖЕТЕ ТОВА АКО СЕ БЕШЕ СЛУЧИЛО В САЩ, ГЕРМАНИЯ, ФРАНЦИЯ, ЮАР, ИЗРАЕЛ И ДРУГИ СТРАНИ. ДАЛИ ТАКА Щ
20
1
 
14
 
! Отговори
Недоволен преди 6 години
Бай Иване,Седя си с клиенти на кафе в Плевен преди половин час. Чужденци. Пред нас минава с класа 92. Отворен прозорец. Ненормални ритми. Тъмен събрат и на ръката извадена от прозореца се показало бяло пухкаво куче с розова панделка.Как би коментирал ситуацията?
19
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време беше, малко всички Полицаи да видят кого пазят и кого толерират 25 години!Сега си патят от същите тези!Остана сега някой съдия и политик да си изпати и може да се хванат всички в ръце, че за 50лв на 4 години тоя "глас" не си струва!
18
1
 
26
 
! Отговори
санкциите ????? преди 6 години
предполага се,че сега полицаите ще трябва да доплатят недоплатеното от колата.