Схема от Бахамите: Каролев – жертва на измама!

Икономистът коментира как са източени пари от картата му
Обновена: 16 окт 2017 10:37 | 16 окт 2017 10:00, Петя Славова
33

Никой не е застрахован, че няма да стане жертва на финансова измама. Сред тях вече е и икономистът Владимир Каролев, който е станал жертва на схема с банкови карти.

Два пъти от Бахамските острови са били източени по 200 долара от негова карта. За случая той разказа в студиото на "България сутрин":

"Преди няколко дни получих SMS известие, което обаче не прегледах веднага. Оказа се грешка от моя страна, защото така можех да предотвратя второто теглене. В съобщението пишеше, че са изтеглени пари от банка на Бахамите".

Каролев се обажда на телефон към банката, от която е съответната карта и оттам му казват, че са забелязали тегленето, като предположили измама. Без да го питат от банката са блокирали картата на икономиста, за да предотвратят последващи измами.

"Зрителите на Bulgaria ON AIR трябва да знаят, че ако докажете, че не сте теглили тези пари, сумата може да се възстанови", разясни Владимир Каролев.

Гостът на телевизията смята, че картата му е била скимирана.

Предната седмица Каролев бил в Милано, където е решил да изтегли пари от уличен банкомат.

"Банкоматът беше в началото на един парк, но нямах пари в кеш, а трябваше да хвана такси, затова изтеглих. Предполагам, че там се е случило скимирането, тъй като машината не беше поставена към банка", обясни той, като посъветва хората да не теглят пари от улични банкомати, които не са прикрепени към банков клон.

"Скимирането представлява поставяне на много тънко фолио върху машината за теглене и, когато поставиш картата, така измамниците я четат, благодарение и на поставеното вътре устройство. Чрез тънкото фолио разпознават кода на картата, правят дубликат и го изпращат на Бахамите", разказа икономистът.

Каролев е категоричен, че защитата от подобен тип мошеници в 100% от случаите е само, ако се усетите навреме. Тогава парите биха били възстановени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В САЩ веднага Ви връщат парите. Само по телефона се обаждате и те се занимават. Абсурдно е да твърдите, че участва човек от банката, защото те нямат достъп до тези данни. Режим И, за който говори един от експертите е съкращението на ИдNот.
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този крадлив *** това заслужава, да му гепят всички кинти, защото са от измами и далавери.
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива дистарикати като този винаги го отнасят дебелия отзад! Този сега ли чува за скимиращи устройства че на всичкото отгоре ни прдупреждава като че ли ние разполагаме с милиони долари в банковите си сметки. Ние нямаме пари бе за да се притесняваме че щели да ни ги откраднат. Такива като теб да се притесняват с милионите в банковите си сметки. 200 лв Пенсии си ги получаваме от пощата там няма банкомати а ни ги дават на ръка. 200 долара му откраднали все едно на мен да ми открадна 20 стотинки.
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наистина има нещо сбъркано в българския чип. Защо само *** като Каролев стигат до високите етажи на властта?
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За мислите и действията на всеки икономист,финансист ,юрист,политик и журналист важи извода :"Страшно нещо е простотията!"...Измамите се правят от служители в банките!Картите за банкоматите и банкоматите работят в режим "И"- банкнотите "излизат" само при "вложена карта" И след това "изписан код".Няма физическа възможност за външно "заснемане" и последователно влагане на двете "информации" без участието на банките.А и банкоматите не са собственост и не се обслужват от околните бръснарници!
20
2
 
19
 
! Отговори
Кладо Варолев преди 6 години
Специалистът по всичко от кабинкови лифтове до атомни подводници, мерудията на всяка манджа и гостът на всяка тъппа телевизия господин Кирливо пуловерче и Пършива брада (може и обратното) да му тафнат 200 кинта! Не, това е невъзможно при икономист, пардон, икономик-*** номер едно на Републиката.
19
0
 
16
 
! Отговори
Точно на Каролев преди 6 години
Малко са му взели! Хамелеони с хамелеона
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз тегля пари само от банкомат вътре в банката има охрана камери на самия банкомат отделно вътре в банката поне 5 камери от квартални банкомати на някое кише без надзор трябва да си ненормален да теглиш
17
4
 
16
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Нищо чудно измамниците да се окажат българи от село българия!
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Схема на измама . Братовчеда Продан Борисов -,Дебс Асет Кепитълс,,,обслужващ персонал ,,на 16 те милиарда заем на Би. Битко -Бахамите. Гарантирано от Герп!
15
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 14Груйо, ако Каролев има милион долара то аз съм Майкъл Джексън.В природата все пак има баланс и такива шушумиги като тоя не могат да са милионери.П.П. Изтеглил пари от банкомат...............ХА-ХА-ХА.Аз не се доближавам до банкомат камо ли да тегля.Картите се ползват само в краен случай и само по определен начин защото хайдуците не спят.
14
3
 
18
 
! Отговори
Циганин преди 6 години
Каролев Каролев ,не знаеш ли елементарното правило ,че в чужбина винаги трябва да имаш 40-50 евро минимум дребни пари в джоба и без значение колко са ти в карта парите . Разбирам да е някой друг ,но Каролев да му е толквоа ниска грамотноста за чужбина -това не разбирам ,а иначе е умен мъж -икономист -колко прогнози не му се сбъднаха .... . Бях в Рим и като цяло се разплащам с карта само в магазини и ресторанти и билети в историческите места .А билети за транспорта ,таксита ,кафета ..само кеш.
13
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето нов повод ченгето от ДС Каролев отново да е на екран и да ни обяснява как стават нещата! Да беше разказал как е направил първия милион, а не как са му откраднали 1000 евро.
12
7
 
11
 
! Отговори
Стоян преди 6 години
До До НикиХайде де, я ми го покажи този хотел който ще ти откаже резервация ако му изсипеш една камара пари? Сериозно?Верно, банковата пропаганда голяма работа върши.
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1-българин: А от джоба ми е по-трудно, щото като хвана - бия.ха-ха-ха...Такива бабаити като теб гърмят в чужбина като китайски фойерверки. Не за друго, а защото се смятате за гоуеми тарикати.
10
6
 
5
 
! Отговори
Циник до 9 преди 6 години
*** е на вашите - бавноразвиващият се отрок!Какво ми обясняваш бе - тарантулникЯ се скрий голтак!От Монополи карта имаш
9
3
 
13
 
! Отговори
До Ники преди 6 години
Я пак? Парите все още вървят навсякъде и можеш да си купиш всичко с пари---------------------------------------------------------------------------------------------Добре, пак обяснявам.Кредитна карта се ползва не защото е модерно, а защото е необходимост. Кредитни карти се ползват за гаранция от хотелите, фирмите за коли под наем, авиокомпании и подобни. В много хотели ще ви откажат ако нямате карта. Ако ще да носите фургон с кеш. Правила.Никой никъде не пише че не се приемат пари в брой.
8
2
 
29
 
! Отговори
проЗт циник преди 6 години
До ***:Като ти скимират картата могат и от луната да ти изтеглят пари ,не е необходимо да имаш банкова сметка там. Ама ти не си особено умен и затова няма да разбереш.
7
8
 
11
 
! Отговори
oтАв$тралияСидней преди 6 години
И на мен ми източиха пари от Маестро картата. Отидох до банката попъних некви документи, е верно отне време разправията и след 2, 3 седмици ми възтановиха всичко. Казва се чарджбак просто банката реверсва транзакцията от другата банка а вече тя да се оправя ако крадеца и е длъжник, има му данните да си го гони. Така са нещата в Ав$тралия новия свят
6
25
 
17
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Ъъъъъ....от банка на Бахамите?Колко ли от простосмъртните българи имат изобщо банкови сметки...па камоли на Бахамите!Този господин - дали плаща данъци?