Само за седмица: КАТ хвана 229 пияни шофьори

Общо 16 426 нарушения на пътя са установени от 9 до 15 октомври
18 окт 2017 19:24, Красимир Ангелов
18
Само за седмица: КАТ хвана 229 пияни шофьори
Снимка: Булфото, архив

229 души, шофирали след употреба на алкохол, са установени от „Пътна полиция“ само за седмица, съобщава МВР.

Според данните, предоставени от Главната дирекция "Национална полиция", 16 426 са констатираните нарушения на пътя в страната от 9 до 15 октомври. За този период са издадени 9411 фиша и са съставени общо 5258 акта.

Установените неправоспособни водачи са 426. Засечени са 229 души, шофирали след употреба на алкохол.

За периода са станали 140 пътни произшествия, при които са загинали 17 души, а 168 са пострадали. За неправоспособност са прекратени 395 регистрации, за употреба на алкохол - 113, а за наркотични вещества и аналози – 31.

МВР ще продължи да следи отблизо данните за тенденциите на пътя и редовно да анализира дали има необходимост от допълнителни промени в подхода за проверките и нарушителите на пътя. Стремежът на ръководството на МВР е да има подобряване на безопасността на пътя и да се намалят жертвите и ранените, се посочва в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
те и горските глобяват едни с каруци за незаконна сеч, но до ден днешен подобна глоба не е плащана и няма да бъде платена.=> полезно действие = 0.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На което и място да се преброят нарушенията, то нарушенията ще са почти колкото преминалите там коли. Примерно по пътищата извън населените места рядко ще се намери някой, който да не прави нарушение след нарушение, най-често превишена скорост.
10
0
 
7
 
! Отговори
1 на 100000 преди 6 години
KAT се хвали с 14426 нарушения, но реално нарушенията за тази една седмица са примерно над 1 милиард и 600 милиона - по над 200 милиона в работните дни и около 300 милиона нарушения през всеки почивен ден. По груба сметка КАТ санкционира при едно на 100 хиляди нарушения и се хвалят с това "постижение".
9
3
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
Поне 10% от водачите карат пили, но ако не нарушават правилата за движениене не са проблем за безопасността на движението. Като са хванали 230 пияни, някой от тях направил ли е катастрофа? АКо не е - дигате шум само и си хабите патроните.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 28 години това го слушаме а резултата е 00. За безопасноста на движението може да допринесе единствено контрола на продаване на книжки. Преди кандидатстване за водач трябва да се преминават тестова по алкохолизъм и наркомания. Ако се установи че кандидата е алкохолик или наркоман книжката ще я гледа през крив макарон. Също така и тези със слаби нерви не трябва да им се дават книжки. Най вече на тези които обичат високите скорости. Това че даден индивид има средно образование не означава нищо.
7
0
 
4
 
! Отговори
Кон преди 6 години
Сигнализират ли до общините за опасни ями по пътя? Някой наказан общинар за това? А за непроходими тротоари поради ями, стърчащи плоки и пр. Би трябвало да ги накарат да го правят.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е ..и.. какво от това...пият карат и пак пият и карат... хубаво ги хващат..да пишат какво е станало с тези убийци на пътя
5
2
 
4
 
! Отговори
ля ля преди 6 години
аз смея да твърдя че само в София куките са способни да хванат толкова нарушения но само с една нула отзад - демек 162 000 за такава седмица!но само ако искат разбира се
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А колко престъпления са разкрили?
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Масово карат пияни,депутати,офицери разни,кияци от съдебната власт и други подобни. Залавяни са,катастрофи правят, но за това никъде няма да прочетете или чуете,просто ги прикриват. Добре че има по някой скръндзав пиян терлик, та да им се пооправи статистиката.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"16 426 са констатираните нарушения на пътя в страната от 9 до 15 октомври"Толкова са за един ден, на натоварено кръстовище. Явно констатирането не върши работа, защото нарушенията не намаляват. Нормално е, след като те "констатират", да ти наложат наказание, което да те накара дълбоко да се замислиш дали да нарушаваш пак. Но явно тук само се констатира и продължаваме нататък, после пак констатираме и така. КАТ явно е някаква статистическа агенция.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги МВРизлиза с най големи подробности за това КАТ колко глоби е събрал!Все едно МВРе само КАТ!А МВР КОГА ЩЕ ПОЧНЕ ДА НИ ИНФОРМИРА НАЙ ПОДРОБНО И ВСЯКА СЕДМИЦА КОЛКО ПРЕСТЪПНИКА Е ХВАНАЛ!ЗАЩО ТОВА Е ОГРОМНА МИЛИЦИОНЕРСКА ТАЙНА!