Ще се повтори ли сценарият от Асеновград и в Баня?

Девет души са задържани за побоя над горските в града
Обновена: 18 окт 2017 10:25 | 18 окт 2017 10:25, Анисия Иванова
50

Опасност да се повтори сценарият от Асеновград винаги има. Този сценарий вече се наблюдава в редица български градове. В Северозападна България това вече е ежедневие, а за съжаление подобни случаи зачестяват и на територията на община Карлово", коментира пред Bulgaria ON AIR Светлозар Янков от ВМРО след като група роми жестоко пребиха с колове и камъни служители на Горското стопанство в Хисаря.

От полицията в Пловдив съобщиха, че осем младежи на възраст около 20 години и непълнолетен тийнейджър са задържани за срок до 24 часа за участие в побоя над горските служители в Баня.

Още по темата

В понеделник около 20.00 ч. е получен сигнал за незаконна сеч около землището на р. Стряма. Седем горски служители веднага отишли на място. Там те видели 4 каруци, превозващи незаконно изсечен дървен материал. Три от каруците успели да се измъкнат, но една е била задържана.

Когато се опитали да потърсят отговорност на ромите, от близката махала пристигнали около 30 души, въоръжени с колове и камъни, и нападнали служителите на Горското стопанство. Трима са пострадали. Единият, който е на около 30-годишна възраст, е със счупена на две места ръка. Друг е със счупена скула и хематоми по главата, а третият е настанен за лечение в пловдивска болница.

Веднага след като стана ясно за инцидента в Баня полиция и жандармерия влязоха в кв. "Стряма" на града и иззеха над 40 кубика незаконен дървен материал.  

По думите на местните жители хората в циганската махала създават много проблеми и са изключително агресивни.

"Това не е сблъсък на роми с българи, това е сблъсък на една етническа група с държавата. Във въпросните гета се наблюдава незаконно строителство, незаконно електричество, незаконно водоснабдяване. От началото на 90-те години държавата е абдикирала от тези квартали и това генерира подобен тип престъпност", каза още Светлозар Янков.

Той посочи, че около 80% от ромските къщи във въпросното гето са незаконни.

"От ВМРО Карлово искаме повишено внимание на органите на реда в ромските махали, особено в проблемните от тях, каквато е тази в гр. Баня. Ще настояваме за по-строги наказания при подобни престъпления, защото в момента, когато те са извършени от много хора, вината се разпределя помежду им. Трябва всеки да понесе отговорността си", заяви Бочо Бочев от ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Веф преди 6 години
Оня мушмурок да излиза от Слънчев бряг, да се взема в ръце и да си върши работата... Или сега точно не... НЕ...Не...
38
0
 
4
 
! Отговори
Нищо няма да стане преди 6 години
Някой да знае случай когато кмет на община е избран без да си купи гласове?
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До BGТова не е извинение. Когато си избран да замаш публичн офис, то задължението ти е да правиш всичко възможно, за да осигуриш продължително развитие на общността, като същевременно я защитаваш от престъпност и бедствия. Всичко останало е шашма и не искам дори и да започвам, да се аргументирам защо е така ...
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По мое време, горските биеха и стреляха, всеки, който не караше огромен черен мерцедес, струващ колкото 4 апартамента ...
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Девет души са задържани за побоя над горските в града" (за 24 часа)---Следва публикация: "Деветте души, задържани за побоя над горските в града, СА ОСВОБОДЕНИ след 24 часа. Престъпна гавра с българите! Продължавайте да им викате "роми" на ***!!
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами много хубаво, че са задържани, ама искаме да видим колко от тях ще бъдат осъдени и до колко изобщо ще изтърпят някакво наказание.
33
0
 
12
 
! Отговори
BG преди 6 години
Що журналистите не проверят на последните местни избори колко е била избирателната активност на ромите в Карловско ?! Ще чакаме мерки от местните полицаи ама друг път - че нали ако кмета вземе мерки, на следващите избори - просто няма да е той кмет !Затова подобни "сценарии" депърва ще се множат. Решението е изключително просто - въвежда се образователен и икономически ценз за гласуване и нещата се подреждат. Ама за това трябват политици с яки ...
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаме няколко танка, нали? Заграждат махалата и с право мерене по шугите. Два пъти да стане в страната, гарантирам, че повече никой няма да посегне на държавен служител. Няма друг начин! Държавата отстъпва, храни ги, плаща им детски, фалшивите телкове, водата и тока, болничните, е, докога???? Интеграция за тях не съществува, те не я искат.
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България, страната без закони където всичко е позволено. Раят на корупцията и престъпността. Колкото и тежко да е престъплението, 24 часа е максималното наказание. После всичко се разтурва. Страна в лапите на мафия, докарана до просешка тояга. Криво разбрана демокрация, и разбира се използване на диваци да гласуват за тях и да ги държат на власт. Затова сега за тях няма въобще закони. Те са им бъдещето. Те решават кой ще е на власт за едни кебапчета. Много жалко за България. Изтървахме я
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 33"...квартал в коритото на Стряма...Утре като дойде една голяма вода и ще реши въпроса"---ДАЙ БОЖЕ! И ПО-СКОРО!
29
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЗащоКато вАсеновград"И трети вариант има, Чочоолу го е приложил на практика."---Третият вариант сега "не става". Чочоолу имаше танкове, които изпрати в Столипиново. Сега Каракачанката, и да иска (ако му стиска) няма какво да прати. Освен послания.А, иначе интегрирането на *** трябва да включва: спиране на помощите, бой в районното и контролиран труд в обособените места. Като по-рано.
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато в парламента се разправят като махленски клюкарки кой кум,кой сват,кой на булката брат,един етнос тотално е изтърван и бие държавни служители...лекари,учители,горски...и който им попадне в полезрението...А в Баня кой разреши квартал в коритото на Стряма...Утре като дойде една голяма вода и ще реши въпроса .
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Министерството на правосъдието в България може да се прекръсти на "24 часа" защото няма значение за какво престъпление арестуват някой, 24 часа е времето в което ще е задържан. Пълна порнография и пародия на правосъдие. Ако пък и виновните са индианци, тогава пък вече даже и не се говори за престъпление, а за хулиганска проява. Все пак електорат е, пък и да не вземе Брюксел да ревне нещо за правата на човека както и вмирисания от антибългарска пропаганда БХК. Отвратителна жалка картина
26
0
 
24
 
! Отговори
Г преди 6 години
Хем виновни,хем бият.Държавата им плаща всичко и бият.Къде е оня комитет дет ги защитава да каже сега нещо по въпроса?Потресен съм.
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 17. Ако това което си написал се случи кои ще гласуват за гробарите? Нали това им е електората бре човеко. Бз *** гробарите отиват в гробищата. Това са 800 000 гласуватели даваш ли си сметка какво огромно число е това?
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде са ВМРО,НФСБ и Атака- нашите спасители?Или им гласувахме да бранят руските интереси а не българските?
23
0
 
19
 
! Отговори
До ... (№15) преди 6 години
през бай Тошово време такова нещо просто нямаше как да се случи____________________Ти май забравяш, че се бяха опитали да вадят ножове дори тогава, когато по заповед на Чочоолу милиционери бяха нахлули в квартала им. Но знаеш какъв беше резултатът.Тези разбират само от груба сила.Другата възможност е да се направи така, че да не получават и трошичка, ако не са я изработили и всеки, който е пълнолетен, но не работи, да бъде изпратен на принудителен труд.Ако не щат - отнемане на гражданството
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 12Точно така постъпваха с такива през периода, който ти имаш предвид.Но онези, като излязат, пак подкарваха старата песен на нов глас. Непоправими са.Който от тях иска да живее като нормален човек, той постига това сам, без програми за интегриране. За останалите му събратя цярът е само един - пешком за Индия. Който има личен автомобил, да пътува с него.
21
0
 
18
 
! Отговори
българин преди 6 години
Алоуу къде сте "ПАТРИОТИТЕ"?!?Нали сте"УПРАВЛЯВАЩИ"?!?
20
0
 
19
 
! Отговори
ЗащоКато вАсеновград преди 6 години
Заради случая в Баня народът трябва да вземе правосъдието в свои ръце и собственоръчно да накаже безобразниците! Г-н Линч е измислил как да стане това и в САЩ са го практикували.Нещата вече стигнаха дотам, че ако ще се намесва държавата, това трябва да стане след влизане в сила на Закона за справяне с разбойничеството, действал у нас преди повече от 90 г. Резултатите са били много добри.И трети вариант има, Чочоолу го е приложил на практика.