Замеряха с камъни влак с футболни фенове, ранено е момиче

Счупени са няколко стъкла, съобщиха от железницата
15 дек 2017 16:00,
16
Замеряха с камъни влак с футболни фенове, ранено е момиче
Снимка: архив "Булфото"

Влак, в който са пътували футболни фенове, е бил замерян с камъни снощи. При вандалската атака е ранено момиче, което е било сред пътниците.

Нападението е станало около 22 часа вчера в района на спирка Кумарица по пътническия влак от София за Мездра, съобщиха от БДЖ.

По първоначална информация в един от вагоните на композицията е пътувала група футболни фенове, които са провокирали ситуацията. Не се уточнява дали агитката се е връщала от мача ЦСКА – Лудогорец, който се игра снощи.

Вагонът, който е замерян, е със счупени едно панорамно стъкло и две стъкла на страничните врати.

От БДЖ припомнят, че от началото на годината това е 81-ият случай на замеряне на влакове с камъни.

"Тенденцията е изключително тревожна, защото подобните случаи за тази година вече са шест повече в сравнение с 2016 г.", допълват от компанията.

От БДЖ предупреждават, че хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последствия. При средна скорост на влака 65 км/ч, дори и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек!

Щетите, които националният железопътен превозвач понася всяка година от счупени с камъни стъкла на вагони, мотриси и локомотиви, са в размер на стотици хиляди левове, допълват от БДЖ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
15
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 13Наясно ли си въобще със ситуацията.Това е умишлено и последователно укриване на фактите около един етнос.Досега не съм ведял ром пред каса на ВиК и Енерго.Никога.Прикриват кражбите им но дружествата ги калкулират към разходите си и ни ги набиват в НАШИТЕ сметки
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До шматкаМи то разлика между двете няма.
11
1
 
16
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Независимите медии се опитват да ни подковават.Как гнусно ни намекват че най вероятно са фенове а не некромонгъри.Отврат
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Утайките на обществото. Нищо ново.
9
0
 
30
 
! Отговори
Ромчета мятат камъни преди 6 години
и по автобусите от градския транспорт. Преди доста време се бяха научили да мятат и около спирка "Вишнева" в "Лозенец", после успяха да ги прогонят оттам. Веднъж станах свидетел как направиха на сол стъклото на автобус недалеч от сп."Орион". На отсрещната страна на булеварда ромчета се кривяха и дори не бягаха, след като бяха метнали камъка.Ние се мъчим да стабилизираме държава, създадена от нас и опропастена от други,а малцинството, което ни изнудват да хрантутим, спомага за досъсипването й!
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, моля ви се! Да не сте посмели да кажете нещо! Това са "културни особености" на един определен етнос и ако надигнете вой от БХК ще ви се скарат. а това, че момиче е пострадало... ми много важно! По-важното е, за не пречим на хората да си следват традициите.
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко да вземе да си стегне електората.
6
1
 
19
 
! Отговори
До 4 преди 6 години
Не развивай теории!Влаковете, минаващи през ромското гето в западната част на София винаги са били под обстрела на камъни, мятани за развлечение от подрастващи ромчета. Повече от 40 г. никой не си даде труда да ги респектира с подобаващи санкции. Говоря само за този период, защото само за него научихме покъртителни факти във връзка с нараняване по лицето на наше роднинско дете, пътуващо с влак. Казаха ни, че след 1970 г. има не един такъв случай, в това число и убит на място човек!
5
5
 
3
 
! Отговори
Див Петел преди 6 години
Хвърляли са гнусните ловешки фенове на тирето.
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Щетите са за стотици хиляди левове" но БДЖ не ги поправя, а само залепва по едно фолио за да не се разпаднат и пак ги пуска да се движат. Значи БДЖ плаща "десетки левове"
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е демони-крацията. Що едно време при бай Тошо не хвърляха камъни и не провокираха? Щото имаше МИЛИЦИЯ и ДЪРЖАВА. Имаше един лав. Днешната МИЛИЦИЯ не бие ама снощната ми строши кокалите.
2
1
 
19
 
! Отговори
Защо??? преди 6 години
Що не хвърлят камани по колата на Валери Симеонов???
1
3
 
8
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
Нека хвърля народа. Влаковете са на всички.