Арестуваха осем души за незаконно оръжие

Сред арестуваните има трима братя и техни деца
18 дек 2017 10:55, Красимир Ангелов
2
Арестуваха осем души за незаконно оръжие
Снимка: Булфото

Полицията задържа осем души за незаконно притежание на оръжие, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Бургас.

При акция служители от Районно управление "Полиция" – Несебър, съвместно със служители от "Специализираните полицейски сили" към ОДМВР – Бургас, са извършили проверка на парцел в с. Кошарица, в който са изградени и разположени шест монолитни сгради и преместваеми обекти.

При проверката е установено, че в постройките пребивават семействата на осем криминално проявени и осъждани, като сред пребиваващите в помещенията са и участниците в инцидента с общинските служители от приюта за безстопанствени кучета към Община Несебър.

Задържани за срок от едно денонощие са трима братя – съответно на 32 години, на 37 години и на 46 години, както и още петима лица на възраст от 17 до 35 години.

В една от постройките е намерен и иззет нерегистриран пистолет заедно с осем боеприпаси 22-ри калибър към него, множество по вид документи, свързани със заложени вещи, парични заеми и договори и регистрационни документи за покупко-продажба на МПС, както и мобилни апарати.

В автомобил, ползван от един от мъжете, са открити и иззети множество инструменти и техника за извършване на строително-ремонти дейности с неустановен произход.

На трима от задържаните са съставени актове по Закона за гражданската регистрация, а на един – акт по Закона за българските документи за самоличност. Образувано е досъдебно производство за незаконно притежаване на оръжие и боеприпаси. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
6
 
5
 
! Отговори
socialen преди 6 години
Борисов върна страната в отдавна мислените за безвъзвратно отминали мутренски времена.
1
1
 
8
 
! Отговори
Финландска преди 6 години
история.