Съдът даде 37 г. затвор за убийството на Отвертката

Присъдата е за баща и синове Карастоянови, проболи спортиста
21 фев 2018 18:11, Анисия Иванова
60
Съдът даде 37 г. затвор за убийството на Отвертката
Николай Радев - Отвертката. Снимка: 24 часа

Окръжният съд в Кюстендил днес се произнесе по обвинителен акт на Окръжна прокуратура срещу Николай, Иван и Владимир Карастоянови за умишлено убийство на Николай Радев-Отвертката.

На 11 март 2014 г., в кафе-аперитив в Дупница, Николай Карастоянов – извършител, в съучастие с Иван Карастоянов (негов брат) и Владимир Карастоянов (негов баща) - помагачи, умишлено умъртвили Николай Радев -Отвертката.

Причина за жестоката разправа била краткотрайна връзка между Николай Радев и Владимира Карастоянова, в резултат на която последвали влошени за дълго време отношения със семейството на младата жена.

Още по темата

Вечерта на инцидента Радев и Карастоянова се срещнали случайно в кафене "Колата", при което мъжът започнал отново да я обижда. Тя се обадила на баща си с молба да дойде в заведението и да я защити, припомня "24 часа".

Подсъдимият Николай Карастоянов се отзовал на молбата на дъщеря си и тъй като Радев бил известен като ММА спортист, взел със себе си нож с острие около 10-12см. След първоначални взаимни нападки и обидни думи скандалът между тях ескалирал, заплахи и закани се отправяли от двете страни. Не след дълго, за да го подкрепят дошли Иван и Владимир Карастоянови, които носели със себе си метален предмет с дължина около 30 см.

На Радев била нанесена прободна рана в коремната област, довела до масивна кръвозагуба, която станала причина за неговата смърт. Тя настъпила в реанимационното отделение на МБАЛ „Св.Иван Рилски“ в Дупница, където вечерта на убийството подсъдимият Николай Карастоянов бил дежурен анестезиолог и единственият реаниматор в онзи момент. Въпреки предприетите реанимационни мероприятия от подсъдимия и неговите колеги, Радев изпаднал в хеморагичен шок, в резултат на което настъпила и смъртта на същия.

С осъдителна присъда на Николай Карастоянов е наложено наказание от 15 години лишаване от свобода, на брат му Иван Карастоянов – 13 г. и на баща им Владимир Карастоянов - 9 години, които следва да бъдат изтърпени при "строг" режим.

В днешното заседание съдът е наложил на подсъдимите забрана да напускат пределите на страната и парични гаранции в размер на по 5000 лева за всеки.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
3
 
! Отговори
Ййй преди 6 години
Защо дрънкате глупости, ако вашето дете изпадне в такава ситуация няма ли да го защитите? И не ми казвайте само моето дете няма да попадне, защото никога не знаеш с кой може да те сблъска живота и какви изпитания може да ти постави! Евала на семейството, този е бил разбойник, вие с какво очаквахте да идат, с перце ли да го сплашват? Та нали е известен побойник и убиец?
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убили бандюга, охранявал избягали от България бандити, а присъдите по-високи от на убийци на беззащитни баби и деца ???? Типично за държавата на антибългарската банда на пожарникарят-пъдар на бившият Първи ! Какъв смешен *** народ се въди по земите на Аспарух ?
38
1
 
3
 
! Отговори
до 35 преди 6 години
Ти къде прочете, че извършителите са рецидивисти, и че убития е невинен? Знаеш ли значението на думата рецидивист? Не се прави на интересен за да събираш плюсове!
37
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АКО ГО БЯХА УБИЛИ ЗАРАДИ НЕЩО СВЪРЗАНО С ГАЛИВИ ЩЯХ ДА ГИ ПОДКРЕПЯ!!!НО ТУК Е ЗАРАДИ ЖЕНА ДА ЛЕЖАТ В ЗАТВОРА И ДА ГНИЯТ ТАМ!
36
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе, "семейна чест". Те горкото семейство приятели с братя галеви, а той горкия мъртвец бодигард на същитте братя. Направо един от друг по-свести и по-добрички всичките, направо да ги съжалиш. Тя пък внучката, свяста, чесна, ама честна, сълзичка... В тази история невинни няма.
35
5
 
2
 
! Отговори
Ако някой... преди 6 години
... може да посочи пример за подобна присъда, постановена за доказано предумишлено убийство на невинен човек от рецидивисти - моля да каже! Аз не се сещам....
34
2
 
12
 
! Отговори
Академик преди 6 години
Тео Тео ,това е България ,тук от дума не разбират и онзи вдимо нее разбрал ,че трябва да остави момичето ... ,тук върлува още роднинските отмъщения и разбирателства ,щото полицията я няма .Онзи видимо е знаел ,че това момиче има роднини и семейство ,но се правел на ербап ..... .Аз съ за семейството+
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неумолимите закони на природата работят. Който не е полезен за нищо...
32
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Семейство Карастоянови са герои ! Докато главния прокурор има основна цел да стане 300 кила в най-кратки срокове, а министър председателят е зает да се мазни на господарите си за да получи още евро пари за крадене, хорицата са принудени да се защитават сами от феновете на пожарникаря и физкултурника!!! Отвертката - позор за България и българите. Родителите му трябва да бъдат заплюти от всеки който ги срещне, защ
31
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберската мафия и братлетата Галеви раждат престъпници като ОТВЕРКАТА , Правосъдието ги паза
30
12
 
3
 
! Отговори
Тео преди 6 години
Всички в тази история са за бой. Покойния си е докарал мозъка на гъба с химии, а другите мъжурля грабнали кой нож,кой винкел да се саморазправят.Добре де,като го знаят,че е теле,отиват тримата и се опитват спокойно,со кротце и со благо да го вразумят.Ако не на младите,баща им поне е трябвало да се държи на положение.А те решили не с малко,ами с много кютек.Покойния не е тригодишно дете,че от кютека да има полза.Сядат,разбират се ако не го хващат и го съветват и това е.Но убийство е прекалено!
29
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Семейна чест преди се е отстоявала с дуел. Правила, равнопоставеност, секунданти. Правилно са ги осъдили.
28
2
 
4
 
! Отговори
До до 22 преди 6 години
Аз пък имам некъде 35... 36, ама 69 май е по-добре... Абе, къде е Батко?---Сега сериозно, според критериите на нашенския съд за фатален инцидент с колата на пешеходна, тъй като никой никога не се бил качвал в колата с намерението да гази (без значение колко пиян, неадекватен, гневен или раздразнителен може да е водачът), най-вероятно щяха да се разминат само с условна. Но щом са хукнали да си спасяват дъщерята, съдът вече го тълкува иначе... Преди време случката се коментираше по медиите
27
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре е станало.Те тия не са хора не ги съжалявайте.Обикновено се гордеят с това,че са машини.Машини за убиване.Каквото търсил-намерил.Жалко за семейството на момичето-ще лежат защото са си защитили детето от някаква глупава машина.Нали така се наричат помежду си тия от ММА?
26
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами в далечното минало се е наричало ,,Семейна Чест'', нещо непознато днес. Малоумникът не познава елементарните закони на природата . Не е знаел просто, че когато имаш в себе си 10 литра кръв,и пред тебе се се изправи 30 литра кръв,губиш мача брато.Ама тези елементарни законине се учат в училище,още по малко на ринга или залата.Глупав и неграмотен ММА шемет.
25
5
 
4
 
! Отговори
До 18 преди 6 години
Добре де, фунгус, кажи ти тогава какво се е случило. Болшинството в този сайт нямаме приятели мутрогени, че да сме наясно с другата страна на нещата. Поднесена е новина: мутри са се сбили с друга мутра и са я ликвидирали. Какви реакции очакваш ти?
24
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Отверката" не се е родил престъпник- такъв го е направила червената система! В такъв смисъл той е жертва на системата- "другарите" от Позитано 20 са виновни и за неговите престъпления,и за смъртта му!
23
3
 
3
 
! Отговори
До 23 преди 6 години
А твоето IQ колко е ?
22
2
 
3
 
! Отговори
до 22 преди 6 години
Явно не можеш да четеш !: "Вечерта на инцидента Радев и Карастоянова се срещнали случайно в кафене "Колата" - Моля да пишат само хора с коефициент на интелигентност над 70 (под 70 е диагноза) Като не знаеш си гледай козичките и не се ври където не ти е мястото!!!
21
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам кой крив и кой прав, защото не ги познавам като хора и не знам какво се е случило. Наистина разни MMA бойци и тем подобни, в България са много ниско морално, но казвам, не знам, не го познавам лично. Онази пък си имала разправии, но пък излязла с него, после се обадила на "тати", което е пикленско. Много пикленско! Аз само ходя на работа, взимам децата от градина, минавам през магазина за храна и се прибирам вкъщи, като поздравявам и уважавам хората, още не са ме убили. Не е късно де!