Арестуваха трима за телефонни измами в страната

Те са арестувани при акция на полицията в Стара Загора и Велико Търново
30 мар 2018 12:23, Красимир Ангелов
7
Арестуваха трима за телефонни измами в страната
Снимка: Dnes.bg

Трима участници в телефонни измами са задържани при операция на полицията, съобщават от Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

На 28 март на територията на града е проведена специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на телефонни измами на територията на страната. В акцията са участвали служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност“ - ОДМВР – Стара Загора и служители на ОДМВР - Велико Търново.

В хода на операцията, около 16.40 часа в близост до село Кавлак, община Стражица, е задържан 64-годишен мъж от Стара Загора. У него криминалистите открили 24 544 лв., получени при извършена телефонна измама в населено място на територията на област Бургас.

Установено е, че мъжът е участвал при извършването на престъплението в ролята на „куриер“. Същия ден, в Русе, на ГКПП- Дунав мост, при влизане в страната ни от Румъния, били заловени двама мъже - на 41 г. и на 30 г., от Горна Оряховица. При проведените процесуално-следствени действия в автомобила, с който са се придвижвали, и на два адреса в Горна Оряховица, служителите на реда намерили мобилни телефони, сим-карти и 17 800 лева.

От проведеното до момента разследване е изяснено, че мъжете са извършители и на други три телефонни измами през тази година на територията на Стара Загора. Общият размер на отнетите суми при извършените престъпления достига 19770 лв., по случаите са образувани досъдебни производства.

Тримата са задържани с полицейска мярка за 24 часа. С постановление на Районната прокуратура в Стара Загора на 41-годишния мъж мярката за задържане е удължена за 72 часа.

Работата по доказване на цялостната престъпна дейност на тримата продължава под ръководството на Районната прокуратура – Стара Загора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Тодор Колев преди 6 години
"Ветово, братче е център на просветата, там са най-хараби момчетата(от ***'алата)..."Ветово, братче там е заровено кучето...
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Некак не е маловажно да видим куриеритеНе ги крийте
4
1
 
5
 
! Отговори
Гурбетчия преди 6 години
Всичко се контролира от полицията.Това,че са хванали двама трима е парлама.Да замажат очите на хората.Бой и само бой.
3
1
 
10
 
! Отговори
Ало ало преди 6 години
Лошото е, че не са 3ма, а мн повече и Полицията нищо не прави. Сега по добре познатата схема 2г условно с 1г изпитателен срок и ще ги пуснат по живо по здраво!
2
0
 
9
 
! Отговори
+ преди 6 години
Народния съд да ги осъди ,щото този които имаме сега -не става за нищо.И по ТЕЛЕВИЗИЯТА да се предава и без всякакви адвокатчета.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дайте снимки имена и адреси. Не ги крийте. Знаем, че са бушони и бойко си пази истинските измамници но поне куриерите да видим. Стига с тази мафия подкрепена от власта.