20 тона канабис унищожи полицията в Петричко

При операцията досега са открити няколко ниви
15 авг 2018 14:23, Елка Василева
16
20 тона канабис унищожи полицията в Петричко
Снимка: архив, Reuters

От началото на операцията, която стартира вчера, досега са открити няколко ниви канабис, които са унищожени, а откритото количеството е 20 тона, съобщи на брифинг в петричкото село Първомай главен комисар Светлан Кичиков, директор на Главна дирекция "Гранична полиция" /ГДГП/.

Операцията е разпоредена от главния секретар на МВР и в нея са участвали служители на ОДМВР-Благоевград и на ГД "Гранична полиция", съобщи БТА.

Теренът е изключително труден, достъпът е ограничен. И за да бъдат открити тези ниви, най-бързо и най-точно става от въздуха.

От началото на годината са задържани 80 кг сух канабис. През миналата година само "Гранична полиция" е задържала около 530 кг сух канабис, отбеляза Кичиков. По думите му до момента са образувани 27 досъдебни производства и има задържани 12 лица.

Директорът на ОД МВР-Благоевград старши комисар Николай Хаджиев коментира, че килограм сух канабис върви от 3000 до 5000 лева в зависимост от качеството и количеството, което се продава от дилърите, търгуващи с този наркотик. От 10 кг суров канабис излизат около 800 грама до 1 кг сух канабис.

От началото на сезона общото количество суров канабис, което сме открили и унищожили е около 58 тона, каза комисар Хаджиев. В повечето случаи местата, където се откриват насаждения от канабис, са в държавен горски фонд. В някои от случаите възрастни хора поемат вината с цел да се избегне наказателна отговорност, но съвместните действия на прокуратура и МВР противодействат на този вид престъпност. Основно местата, където откриваме ниви с канабис са в планините Беласица и Огражден, каза още старши комисар Хаджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: канабисПетричко
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Ниви с канабис, 20 тона !!! Това е като райските градини на напушеняците хахахаха
14
0
 
1
 
! Отговори
englishmaninbg преди 5 години
това, което е наистина срамно, е, че нашите медии публикуват тези лъжи без каквато и да е разследваща журналистика да оспорват лъжите
13
0
 
1
 
! Отговори
englishmaninbg преди 5 години
Те бяха в състояние да потвърдят, че активната съставка е THC, единственото растение, което произвежда THC, е канабисът, амнезията е марка и търговска марка щам на канабис. Дори и моята 12-годишна дъщеря знаеше, че докладът се основаваше на доказателства, които не бяха показателни!Пазете се хората - MOL лъже за вас, вашите деца и цялото ни население.
12
0
 
0
 
! Отговори
englishmaninbg преди 5 години
Те дори не разбират научните факти - позволява да се вземе последното твърдение за "нов" наркотик - амнезия, амнезия е щам на канабис, точно както имаме червени домати и розови домати.и освен ако някой внесе много тонове семена на амнезия, това е просто маркетингов трик, те са просто етикетиране на лекарствени качествени канабис като амнезия, защото има добра репутация, те са юридически хора, моля, покажете ми доказателствата, че сте изпробвали генетиката на всеки всяка извадка, за да провери, че това, което се конфискува, е амнезия. Те бяха в състояние да потвърдят, че активната съставка
11
0
 
1
 
! Отговори
englishmaninbg преди 5 години
Министерството ще трябва скоро да промени стратегията си, Организацията на обединените нации току-що започна критичен преглед, очакваният резултат е, че всички членове трябва да легализират с последиците от прегледа.Може би тогава можем да започнем да фокусираме полицейските ресурси върху истински престъпници като тези, обитаващи нашето национално събрание, които причиняват реални щети на нашата страна.
10
1
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Баце обеща и пожънаха :)
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
легализираното растение в половин свят у нас е основния начин да симулират работа местните полицаи, а също така да дерат по 2000лв от шофьор, защото са го хванали, че е пушил, голяма далавера е да е престъпен канабиса, кокаин и хероин не се гонят така
8
2
 
11
 
! Отговори
venix преди 5 години
Всичката Мара втасала. Голяма работа сте направили, господа полицаи! Срам за вас! Това е лекарство!
7
0
 
11
 
! Отговори
бай х преди 5 години
... защо правите мизерия е на младите фермери ???
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия луди ли са какви са?Ако не друго, дайте на онкоболните. И без това Борисов им спря парите за лекарства.
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очакваме новини за истинската дрога , синтетичната дрога, амфетмините. Половин свят е легализирало марихуаната, а и в България до преди 1960 г е произвеждана традиционно. За късмет, родната полиция все нея лови!
4
0
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Официално...
3
11
 
6
 
! Отговори
Тато из Правец преди 5 години
При мен растяха круши,ябълки,череши ,грозде ! Хората бяха щастливи и богати без канабис ! Имаше справедливост за всеки !!! Дори синът на Пеко Таков лежа в затвор като наруши закона !!!А сега...
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли видео да видим как точно са изгорели 20 тона канабис имкъде точно е станало изгарянето. С толкова изгорял канабис би трябвало половин Гърция и България да са напушени! Нещо пак платени статийки за партийни пр акцийки на цвък маймунарника
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Язък не ви е срам