Разбиха престъпна група за трафик на мигранти

Арестувани са двамата организатори
22 ное 2018 13:07, Красимир Ангелов
9
Разбиха престъпна група за трафик на мигранти
Снимка: МВР, архив

Специализираната прокуратура и ГДБОП неутрализираха 5-членна престъпна група за трафик на мигранти. Акцията е проведена на 19 ноември в София и Бургас.

Специализираният наказателен съд определи "Задържане под стража" за двамата организатори, съобщиха от Апелативна специализирана прокуратура. Един от участниците в групата е задържан в ареста по друго дело (което вече е присъединено към производството на Специализираната прокуратура), другите двама са с наложени от наблюдаващия прокурор мерки за неотклонение "Парична гаранция" и "Подписка".

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е сформирана през февруари 2018 г. и е действала най-активно в областите Бургас и София. Двамата организатори лично подбирали участниците и разпределяли техните функции  – намиране на помещения за престой, осигуряване на храна и на транспорт за нелегално преминаващите чужденци.

При претърсвания в жилища, помещения и автомобили, са иззети голям брой доказателства за престъпната дейност на участниците. Те се подкрепят и допълват от показанията на свидетели, дадени пред съдия.

В дома на единия от организаторите е намерен и незаконен боен пистолет. Другият е осъждан отново за трафик на чужденци през България, като изпитателният срок на отложеното му условно наказание не е изтекъл.

Разследването установява дали има и други лица, действали по поръчение на престъпната група, както и евентуални връзки на участниците с трафиканти от съседни държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
33
 
! Отговори
до 7 преди 5 години
Изходът на хранопровода води в стомаха! Да не би да си имал предвид правото черво? Като не си ходил достатъчно на училище никой не ти е виновен!
7
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До бай ганюСаудитска арабия им е по-близо от Германия. Изповядват една и съща религия и климата е доста по-поносим. Защо тогава "бягат" от войната на 3-4 хил км вместо през границата? Отговори си сам на тоя въпрос веднага след като си извадиш главата от изхода на хранопровода си
6
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 4. Ако няма война защо да бягат. Може някоя с забулена да бяга, ама не съм чул.
5
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До бай ***. Напълно си прав. Преди много години видях такива от бившата Югославия. Действително е така. Аз пък без да съм такъв бежанец в бившото Юго, тръгнаха да ме рекетират с пистолет. Та такива пътувания не са приятни развлечения.
4
0
 
46
 
! Отговори
до бай ганю преди 5 години
Хайде да ми отговориш на следния въпрос. Има много богати арабски държави с много висок стандарт на живот. Та на въпроса-защо не бягат на там?
3
14
 
33
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
можем ли да си представим за ден какво е емоционалното състояние на това през което преминават тези бягащи от много хубав живот изтормозени хорица ?обзалагам се е 90% от нас не могат до като не са в същата ситуация като тяха претендираме че сме цивилизована хуманна европейска нация нали..?реалността е че за страната ни няма опасност да се напълне с тях както се насаждат страхове от популисти сред простолюдието,те са само изтормозени транзитно преминаващи през БГ търсещи оцеляване
2
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най големия ОФИЦИАЛЕН организатор за изнасяне на евтина работна ръка с цел забогатяване с узаконено престъпление е МИНИСТЕРСТВО НА ТРУДА И ЗАЕТОСТА. Та това министерство си узаконява КВАТА за договори с Германия от всеки подписал . -30% от заплатата на получилия разрешение взима чиновника.-30% дава на партията осигурила квотата / БСП, ДПС, СДС, ГЕРБ, СИНДИКА/И ОСТАНАЛИТЕ 1500? ЗА ДОГОВОРЕНИЯ
1
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
....Другият е осъждан отново за трафик на чужденци през България, като изпитателният срок на отложеното му условно наказание не е изтекъл....____Докато кривосъдието у нас дава условни присъди за тероризъм(зашото трафика на мигранти е точно това) ще има и трафиканти.На заловен такъв веднага трябва да му се отнема българското гражданство и изгонване от страната заедно с тези които превозва и вкарва у нас.