Жена от Попово даде 7000 лева на измамници

Тя била заблудена, че помага на полицията
19 мар 2019 17:30, Красимир Ангелов
5
Жена от Попово даде 7000 лева на измамници
Снимка: Булфото

Възрастна жена от Попово е дала на извършители на телефонни измами сумата от 7000 лева, съобщават от Областната дирекция на МВР в Търговище.

По време на обаждането, с което тя е въведена в заблуждение, тя била в дома си заедно със своя роднина, която по нареждане на измамниците напуснала жилището.

Измамата станала в понеделник. Мъж, представящ се за старши инспектор от Попово, помолил 73-годишната жена за съдействие при провеждането на операция по задържането на извършители на телефонни измами.

По-младата родственица трябвало да нареже вестници във формата на банкноти, които да занесе в района на кооперативния пазар в града, за да бъдат задържани измамниците. Когато тя напуснала жилището, възрастната жена била убедена по телефона да пусне парите - общо 7000 лева, от балкона на апартамента си в централната част на града. Образувано е досъдебно производство.

От началото на годината това е втората регистрирана телефонна измама в Попово. При първата - през януари, 86-годишна жена бе дала 985 лева. Куриерът - 51-годишен мъж от поповското село Априлово, бе задържан благодарение на бързите действия на служителите на полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Стоянов преди 5 години
До AnonimenТи си се събОдил бе!
3
3
 
3
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
Хора събодете се вече престанете да им давате пари на тия измамници
2
0
 
3
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Който си е бил глупав си е цял живот, алчна червена номенклатура, получените без труд пари се хвърлят с лека ръка през балкона, шумерите ви разказаха играта. Браво!
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да ви управляват Бойковци ли?Още 100 години ще ви управляват!