10 в ареста от горското във Велико Търново, разследва се сеч

Полиция е влязла тази сутрин в офисите на ДГС "Болярка"
22 окт 2019 13:35, Анисия Иванова
8
10 в ареста от горското във Велико Търново, разследва се сеч
Архив: Булфото

Десет души са арестувани заради незаконна сеч на територията на община Велико Търново. За разпити в полицията са отведени четирима горски стражари, един управител и петима работници от фирма за дървообработване.

Днес полиция нахлу в офисите на Държавно горско стопанство "Болярка" във Велико Търново. Акцията е започнала  рано сутринта като пред сградата на ведомството са спрели полицейски автомобили. На място е бил и началникът на РУ- Велико Търново гл. инсп. Валентин Къндев. По първоначална информация криминалстите са проверявали документация и са претърсвали офисите на ДГС "Болярка“, съобщава "Труд".

Иззети са разрешителни за дърводобив. Акцията е във връзка с незаконна сеч в землището на село Арбанаси и в други райони на община Велико Търново. Разследването се води под наблюдението на Районната прокуратура в старата столица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
морски горски преди 4 години
А в югоизточното горско предприятие Сливен , кога ? Там,дето 100 м. горски път струва 1 млн и600 хил.лв ! Или 300-годишният Дънкан МакЛауд - Въбаланов ще спре и това ?!
6
2
 
6
 
! Отговори
Г.Осиновителя преди 4 години
Шевът, шевът, шевът е за ареста, не обикновените горски.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в Монтанско кога! По-точно Чипровци, Говежда и Берковица! Мафия!!!! Изсякоха гората!
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям го вадят в МВР, да не се окаже пак мек....
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в Софийско кога?Май никога нали сме си с областен от ДПС.По Огоиските села ежедневно се придвижват камиони с изсечена немаркирана дървесина, но ни полицията ги вижда ни никой.
2
1
 
6
 
! Отговори
Колкото преди 4 години
повече избори има, толкова по-добре!
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проверяват общините и чиновниците за продажба на гласове, ние в Несебър добре тръгнахме, ГЕРБ-те само пречат - не са намазали нищо дотук; душат и за дървата заогрев - ами сечем, квото можем, а като почнат пороите при дъжд и вълците слязат по селата - кой им е виновен на ГЕРБ-те? Ами те са ни виновни - до един!