Откриха незаконен боен арсенал в къща в Пловдивско

Иззети са пистолет, пушка, части и заготовки за оръжия, 1500 патрона
22 окт 2019 20:46, Анисия Иванова
5
Откриха незаконен боен арсенал в къща в Пловдивско
Архив: Булфото

Незаконен боен арсенал е иззет от къща в град Баня. Полицейската операция за противодействие на незаконно притежание на оръжие, боеприпаси и взривни вещества е проведена вчера от служители на РУ- Карлово, съобщиха от МВР.

Под наблюдение на районната прокуратура е извършено претърсване на адреса на 72-годишен жител на град Баня. Иззети са пистолет, пушка, части и заготовки за оръжия и около 1500 патрона от различен калибър.

Заради открит артилерийски гръм с монтирана пиротехническа запалка периметърът около жилището е бил отцепен от полицейски служители, а обитателите - изведени на безопасно разстояние до идване на екип от СОБТ.

Предстои да бъде направена експертиза на обезвредената тротилова пресовка, както и изясняване на произхода на иззетите оръжия и боеприпаси.

С полицейска заповед мъжът е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство по НК. Работата по цялостното документиране на случая продължават под наблюдението на Районна прокуратура - Карлово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
6
 
! Отговори
Малка подробност преди 4 години
От полицията ги е срам да признаят този притеснителен факт за опасния 72 годишен дядо-терорист ама ОТ ВСИЧКИТЕ 1500 ПАТРОНА С РАЗЛИЧЕН КАЛИБЪР , НИТО ЕДИН НЕ СЪВПАДАЛ С КАЛИБЪРА НА ОТКРИТИТЕ ПУШКА И ПИСТОЛЕТ . Та се наложило оперативните работници да стъкмят някакъв фитил и да ги пъхнат в над 40 годишния "Артилерийския гръм" за да могат да се похвалят с нещо пред медиите .
2
1
 
9
 
! Отговори
Преял Гербав преди 4 години
Всеки дядо в затвора,всеки гербав с пари в трезора.Само ГЕРБ, долу пенсионираните военни, за които не сме се грижили 30 години!(бел. ред. Артилерийски Гръм е тротилова шашка, произвеждана през 1974 г. в Дунарит гр. Русе)
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човечецът е 72 годишен, бе. Събирал си стари пушки, фен и колекционер. Сега ще го изкарате най-големият джихадист.