Разследват за подкуп горски инспектор от Габрово

Размерът на подкупа бил 1100 лв., от 3 години изнудвал
23 окт 2019 18:20, Анисия Иванова
5
Разследват за подкуп горски инспектор от Габрово
Архив: Булфото

Горски инспектор на 43 години от Габрово е разследван заради подкуп. Мъжът е бил служител в Регионалната дирекция по горите във Велико Търново, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

На 17 октомври, при полицейска операция за противодействие на икономическата престъпност, криминалисти от Областната дирекция на МВР в Габрово са събрали достатъчно данни за извършено тежко икономическо престъпление.

При претърсване, извършено в жилището на 43-годишния мъж, разследващите намерили и иззели веществени доказателства и пари, уличаващи го в приемане на парични средства, за да не извършва действия по служба, посочиха от полицията.

Още по темата

Установено било, че като длъжностно лице той е искал и приемал пари от представители на различни търговски дружества, занимаващи се с дърводобив на територията на общините Дряново и Трявна в периода от 2016 година до 17 октомври 2019 година.

Мъжът е задържан за 24 часа, а след повдигнато обвинение Окръжната прокуратура в Габрово е постановила задържане от 72 часа.

От прокуратурата информираха, че размерът на подкупа е бил 1100 лева, а за извършеното престъпление законът предвиждал до 6 години лишаване от свобода и глоба до 5 хиляди лева.

Прокуратура е внесла в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража", но след разглеждане на делото Окръжният съд в Габрово не е уважил искането и е определил мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 1000 лева. В законовия срок прокуратурата ще протестира определението на съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
1212 преди 4 години
Оставете човека и той семейство храни.
3
0
 
2
 
! Отговори
Pitbul преди 4 години
За милиони няма закони за кокошка няма прошка
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корупция на всяко едно ниво в държавните длъжности. От горския до министъра. От даскалите до Тиквун велики
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тоз не отчитал на групировката в министерството