Спипаха голяма контрабанда на Капитан Андреево

Открити са над 11 600 текстилни изделия, обувки, аксесоари
Обновена: 18 ное 2019 21:17 | 18 ное 2019 21:12, Анисия Иванова
7
Спипаха голяма контрабанда на Капитан Андреево
Снимка: архив, БулФото

Митническите служители задържаха 10 262 текстилни изделия, спортни обувки и аксесоари със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост и 1430 контрабандни текстилни изделия с логото на известни марки. Контрабандата е открита при две проверки на МП "Капитан Андреево", съобщиха от Агенция "Митници".

Декларираната стока, но носеща емблеми на световни марки, е открита на 11 ноември в товарен автомобил с полска регистрация, влизащ в страната в Турция.

Камионът е селектиран по метода "анализ на риска" за щателна митническа проверка, при която се установява, че количеството на групажната стока съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки. При проверката са открити 8114 текстилни изделия ризи, блузи, суичъри, якета, комплекти шал и шапка, панталони и мъжко бельо с логото на 18 световноизвестни марки, сред които "Tommy Hilfinger", "Polo", "Armani“, "Valentino“. Открити са още 1074 спортни обувки и още толкова чанти и портмонета с логото на "Fila“, "Tommy Hilfinger“, "Nike“, "Michael Kors“.

Другата част - недекларираните текстилни изделия, са открити на 5 ноември в товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в страната от Турция, превозващ стока за Германия. 

При щателната митническа проверка се установява, че количеството на стоката не съвпада с обявеното в представените митнически документи. Открити са недекларирани 1430 елеци, якета, блузи, суичъри, по-голяма част от които носещи фигуративното и словесно изображение на "Monsler“, "Valentino“, "Disquared". На шофьора на камиона е съставен акт за нарушение по Закона за митниците.

За случаите на задържаните общо 11 692 имитации ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Спипали голяма банда с контрабаси на гръб начело с капитан Анддреев...
4
2
 
9
 
! Отговори
милиционер преди 4 години
КРАЙ !!! Гефештурата превърте играта ! днеска 2 контрабанди ловнаха ...
3
1
 
0
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Diaquared не е забранена за внос,виж dsquared e друго нещо
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Fake news. Nemat tolko shivachki.
1
2
 
4
 
! Отговори
Бож. преди 4 години
Китайски ментета разбира се!