Митничари спипаха тютюн за наргиле и бутилки с хладилен газ

Контрабандата била скрита в българска кола на Малко Търново
11 дек 2019 21:55, Анисия Иванова
1
Митничари спипаха тютюн за наргиле и бутилки с хладилен газ
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари откриха при извършена проверка контрабандни 100 кг тютюн за наргиле в пакети и 60 бутилки с 634,5 кг хладилен газ. Те са били в лек автомобил с българска регистрация.

Микробус с марка "Мерцедес“, управляван от български гражданин, е пристигнал на Митнически пункт Малко Търново на входящо трасе от Турция за България вчера, съобщиха от Агенция "Митници".

Шофьорът и неговият спътник заявили, че нямат нищо за деклариране. При извършената митническа проверка служителите откриват между стари мебели и пазарски чанти с домакински покупки в автомобила укрити 100 пакета, съдържащи по 1 кг тютюн за наргиле с марка "AL FAKHER“ във фабрични опаковки, както и 60 бутилки съдържащи общо 634,5 кг хладилен агент с етикети на два вида газ, които не отговаряли на изискванията на ЕП.

Установено е, че контрабандните 100 кг тютюн за наргиле и 634,5 кг хладилен газ в бутилки са собственост на шофьора на автомобила - български гражданин. Контрабандните стоки и автомобилът са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ГД МРР, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура - Бургас

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари