Арестуваха шестима при акция в Плевен и Буковлък

Операцията е била насочена срещу битовата престъпност
19 фев 2020 17:45, Красимир Ангелов
8
Арестуваха шестима при акция в Плевен и Буковлък
Снимка: БГНЕС

Шестима души са задържани при специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в Плевен и село Буковлък, съобщиха от полицията. Акцията е проведена под наблюдението на Окръжната прокуратура в Плевен.

За времето от 7.00 ч. до 17.00 ч. във вторник са профилактирани лица от активния криминален контингент. Акцент на акцията са и извършители на престъпления с две или повече висящи производства, както и хора, идентифицирани като проблемни, с мерки за неотклонение и различни от "задържане под стража".

В Буковлък, в дом на 42-годишен мъж, са открити 10 кг незаконен тютюн. В различни имоти са проверени сигнали за държане на акцизни стоки без бандерол - тютюн, цигари, наркотични вещества. Задържани са шестима - 42-годишен, 19-годишен, 18-годишен, двама 22-годишни и 20-годишен, за които се изяснява съпричастност към различни престъпления.

При операцията са изградени два КПП за проверка на преминаващи автомобили на изходите на Буковлък - в посока Плевен и посока Върбица. Проверени са 33 автомобила и 35 души, като са съставени пет акта по Закона за движение по пътищата, един фиш, един акт по Закона за българските документи за самоличност.

Връчени са пет фиша по Закона за движение по пътищата.

В хода на специализираната полицейска операция на ул. "Вит" в Плевен служители от Държавното горско стопанство са спрели микробус, управляван от 72-годишен, с дървесина - 8,5 куб. метра, без документи за произход. Служителите на ДГС са съставили общо седем акта по Закона за горите.

Иззети са дървесината и микробусът, съобщават от ОД на МВР-Плевен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Спартан Георгиев преди 4 години
Смела акция трябва да има в община Плевен ! Там нещата са сериозни ...
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обаче от това село са основната част от дилърите на дрога и извършителите на повечето престъпления в района.Те са потомци на онези 43 000 циклами, от които през 1973 г. Гърция с радост се отърва, като разбра, че нашият правешки каскетлия събира такива от целия Балкански полуостров, за да си осигури поддръжници, а също и за да подсили процеса на съсипването на генофонда на нацията и налагането на доминация на елементарните, неуките, некадърните над знаещите, можещите, инициативните.
4
0
 
12
 
! Отговори
Бг преди 4 години
В село на това му викаме след дъжд качулка. В Плевен нещата са изтървани. От горе трябва да се тръгне. Много чадъри има на тоя контингент ако ме разбирате
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво,браво,другият път не забравяйте да уведомите и партньорските служби от ЕС колко сме "дейни"
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички потърпевши са от "нечовешки" произход
1
0
 
20
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Шведското посолство подаде ли протестна нота?