Митничари задържаха парфюми и дрехи на Дунав мост край Русе

Стоката е открита в румънски автобуси, не била декларирана
Обновена: 21 фев 2020 22:05 | 21 фев 2020 22:00, Анисия Иванова
6
Митничари задържаха парфюми и дрехи на Дунав мост край Русе
Снимка: Агенция "Митници"

Митнически служители задържаха 3620 недекларирани текстилни изделия, парфюми и спортни обувки с лого на известни марки. Стоката е открита  при митнически проверки на пътнически автобуси в района на ГКПП Дунав мост – Русе, съобщиха от Агенция "Митници".

При един от случаите автобус с турска регистрация  пътувал от Турция за Румъния. През нощта на 13 февруари превозното средство е отклонено  в района на ГКПП Дунав мост - Русе за щателна митническа проверка.

В 10 полиетиленови чанти на пътник в автобуса, румънски гражданин, са открити общо 277 парфюма, обувки и текстилни изделия с обозначения на различни световноизвестни марки.

В същия ден около 9 часа в друг автобус, излизащ от страната и пътуващ за Румъния, в личния багаж на пътник - румънски гражданин, са открити 60 чифта спортни обувки, носещи  логото на Fila. 381 парфюмерийни изделия - тестери с логото на Dior, Versace, Armani, Chanel,  Boss, Lancome, Armani и 39 чифта спортни обувки с логото на Nike са открити в автобус, пътуващ за Румъния при проверка предишния ден.

За откритите стоки не са представени документи, а собствениците им обяснили, че са ги взели от Турция и ги пренасят за Румъния. Стоките са задържани.

Съставени са актове за установеното административно нарушение. По случаите са уведомени и правопритежателите на съответните търговски марки, поради съмнения за нарушени права върху интелектуалната собственост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Шаран БГ преди 4 години
Това си е чиста контрабанда и съответните служители са се справили! Друг е въпросът, кой е прилапал рушвета.....На N 3 " Русенец " Мисля,че лошо сте броили. Вярно е, че Русе намалява катастрофално като население,но не е възможно това, което сте написали! В 2018 година Русе е по-голям от Търново по-вече от два пъти !!!
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кво става с тия от Калотина,вероятно сега слагат масата да си пият ракията )
3
1
 
3
 
! Отговори
Русенец преди 4 години
Русе отдавна е извън 10-те големи градове в България, наскоро задминато и от Велико Търново /официално потвърдено от бившия русенски кмет Елеонора Николова/
2
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Като не почерпят така ще е.
1
3
 
2
 
! Отговори
ЕУвлоги Динчев преди 4 години
Евлоги Динчев май се е опитал да го направи това, потърсете повече за него в нета, той е известния СтароГ*зорски ***, който е минал да навести 5тия по-големина град Русе.