Разкриха незаконни боеприпаси в къща в Антоново

В града е проведена специализирана акция срещу битовата престъпност
25 фев 2020 11:13, Красимир Ангелов
6
Разкриха незаконни боеприпаси в къща в Антоново
Снимка: БГНЕС

Незаконно притежавани боеприпаси са намерени в къща в Антоново по време на специализирана полицейска операция за противодействие и ограничаване на битовата престъпност. Акцията е под надзора на Окръжната прокуратура в Търговище и е проведена вчера, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Изградени са били пет контролно-пропускателни пункта за извършване на масирани проверки.

При обиск в дома на 48-годишен мъж от Антоново са открити незаконно притежавани ловни патрони - 12-ти калибър. Собственикът е бивш ловец, чието ловно оръжие е било отнето, след като е осъден за управление на автомобил след употреба на алкохол. Образувано е бързо полицейско производство.

При проверка в друг частен имот в града - собственост на 66-годишен мъж, е установено, че той съхранява около 1 кг ситно нарязан тютюн, необлепен с акцизен бандерол, когато такъв се изисква по закон. Извършва се проверка.

Освен установяването на извършители на криминални деяния и на правонарушения, е осъществен и активен пътен контрол. Проверени са общо 189 моторни превозни средства и 214 души. Установени са шестима с криминалистически регистрации.

За констатирани нарушения по Закона за движение по пътищата на водачи са съставени 25 акта и са наложени 25 глоби по фиш. Контролните органи са съставили и три акта за Кодекса за застраховането, и един - по Закона за гражданската регистрация. Проверени са и пет търговски обекта, в които не са установени нарушения.

В спецоперацията са участвали служители на районното управление в Омуртаг, Участък Антоново и два екипа на Държавното горско стопанство в Омуртаг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
бай пешо преди 4 години
И това ако не е излагация за полицията и прокуратурата здраве му кажи.Какво направихте с убиеца на митничаря? За Б.Б. това беше посегателство срещу държавата. Какво ни замазвате очите с кокошки? Вие не си заслужавате големите заплати.ЗАТОВА ЛИ ИСКАТЕ РАННО ПЕНСИОНИРАНЕ И ДВАДЕСЕТ ЗАПЛАТИ. ПОЗОР!
5
0
 
3
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Резултатите са доста мижеви, не са добре с акъла да се хвалят с тази акция.
4
0
 
4
 
! Отговори
Гражданин от Антонов преди 4 години
Най-сетне се прочу нашият град с нещо
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Голяма новина". Това ще да е най-големият битов престъпник....
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Собственикът е бивш ловец, чието ловно оръжие е било отнето"Като сте му отнели оръжието, той какво да ги прави патроните? Да ги изхвърли в контейнера ли? Естествено че ще си ги съхранява докато му го върнете.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз акъм!!