Митничари иззеха стоки менте на ГКПП Капитан Петко войвода

Близо 50 100 текстилни изделия, обувки, чанти били с лого на световни марки
28 фев 2020 18:38, Анисия Иванова
5
Митничари иззеха стоки менте на ГКПП Капитан Петко войвода
Снимка: Агенция Митници

Митничари задържаха близо 50 100 текстилни изделия, обувки и чанти с логото на световноизвестни марки при проверки в района на ГКПП Капитан Петко войвода, съобщиха от Агенция "Митници".

При един от случаите стоките са открити в товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в страната от Гърция през ГКПП Капитан Петко войвода на 23 февруари. Шофьорът на камиона, турски гражданин, е представил документи за превоз на 295 колета с текстилни изделия от Турция за Германия.

Превозното средство е селектирано за щателна проверка, която се извършава в митническо хале на Териториална дирекция Тракийска в Пловдив. Установени са 37 077 текстилни изделия с логото на защитени търговски марки, от които 27 060 са били декларирани, но са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост, а останалите 10 017 артикула не са били описани в търговските документи и са задържани като предмет на контрабанда.

На 22 и 25 февруари при проверки в района на ГКПП Капитан Петко войвода на два камиона, превозващи стоки от Турция за страни от Западна Европа, митническите служители откриват 13 020 спортни комплекти, тениски, спортни обувки и чанти с логото на Lacoste, Moncler, Balenciaga, Stone Island, Boss, Nike, Disquared 2. Стоките са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост.

За случаите ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки. За откритите контрабандни стоки е образувано административнонаказателно производство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дори и самото име капитан петко войвода е символ на българската връзкарщина и наглост, след като българите са го унищожили!
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И сега ги продайте на българския народ като "оригинални маркови стоки" на "космически" цени! Нима не се е случвало до сега?!...А и никой няма да ви накаже - ще платите гаранция, ако ви арестуват/незначителна сума в сравнение с печалбата/ и ще продължите със същия "бизнес", докато живеете и "творите" в БГ! Нали това се случва в горката ни Родина и честен български народ от 1944г?!...Та да видим до кога , че народ не остана от злоупотреба с човешките му права , колкото и да сме търпеливи !!!