Шестима от обвиняемите за аферата с боклука се изправят пред съда

Прокуратурата иска за четирима от тях "постоянен арест"
31 май 2020 08:48, Петя Славова
38
Шестима от обвиняемите за аферата с боклука се изправят пред съда
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Шестима от обвинеямите за аферата с опасния боклук се изправят днес пред Специализирания наказателен съд. Прокуратурата ще иска за четирима от тях "постоянен арест", а за останалите двама – "домашен арест".

Постоянен арест ще се иска за заместник-министъра на околната среда Красимир Живков, за когото прокуратурата твърди, че е имал водеща роля в схемата за незаконен внос на опасни и неопасни отпадъци и тяхното рециклиране и депониране. Тя е облагодетелствала русенските бизнесмени Атанас и Пламен Бобокови. Част от схемата са и бизнесмен и екошеф от Плевен, предаде БНР.

Още по темата

Подробности за останалите двама от групата не станаха известни, както и за още трима от общо десетте обвиняеми, задържани след мащабната спецакция в няколко града на страната в сряда, на които са повдигнати обвинения само за данъчни престъпления.

Освен за Живков, прокуратурата ще иска задържане под стража и за единия от братята Бобокови, както и за двамата обвиняеми от Плевен.

За втория брат Бобоков, според неофициална информация става дума за Пламен, спецобвинението е определило гаранция от един милион лева. Искането от съда за последните двама от задържаните за аферата с боклука е за домашен арест.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мачкай Гешев!Тези с куфарчетата на Луканов не останаха!И да си отдъхнем най после от червената проказа!
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 28Казваш, вече умират хората в Италия от токсините? Случайно да знаеш че Италия са една от страните в Европа с най-възрастното население. Това как се връзва с писаниците ти! Не че не съм против, но *** драсканици не търпя
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавите крадци съсипаха всичко, което е възможно да се съсипе!Анатема!
30
0
 
2
 
! Отговори
Любопитен преди 3 години
Случайно ли не се споменават никъде имената на бизнесмена и на екошефа от Плевен?
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали арестуването на този човек ще спре вноса на смет,защото ние не знаем кои организират тази антидържавна дейност,кои хора от чужбина също участват и кога пак и по друг начин,чрез някоя вратичка ,няма да вкарате отново смет в България,предатели долни!Поне за туризма и земеделието,които са собственост на олигарсите не ви ли пука?Кой ще ви яде токсичните продукти и животни и кой ще ви идва на почивка,ако замърсите природата и храната,водата?
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Италия до такава степен е отровена,че дори хората,които вкарват фураж от чужбина за животните си(защото тревата,зеленчуците и растенията също съдържат токсични вещества в Италия),млякото също е токсично ,въпреки вноса на фураж отвън,защото водата която пият животните също е токсична и не могат да избягат от отровите,вече хората им умират и няма къде да се преселят,защото цяла Италия е отровена,това ли искате?
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако имате намерение да ни превръщате във втора отровена с токсини Италия,ние нямаме намерение да си даваме родината на такива алчни и безотговорни охлюви,целуващи чехлите на чужденците и мафията,които са готови да унищожат родината си,заради печалба на няколко олигарха и чужденци!Тотална забрана на внос на смет искаме,както е в други европейски държави,строги проверки и присъди!Не ви щем ки.рли.вия завод,който да трови София и България!
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо взехте парите от Германия,за да строите завод за изгаряне на отпадъци на пъпа на София и ще замърсявате въздуха?Това означава,че изобщо нямате намерение да спирате вноса на сметта,а ареста е само театър и ще продължите да внасяте смет и тровите България!Къде ще живеят след време хората в България и каква вода ще пият,когато изтровите почвата и водата,въздуха,животните?!Ако имате намерение да ни превръщате във втора отровена Италия,ние нямаме намерение да си даваме родината на такива алчн
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо кажете кой е организирал тази сделка,после кои са подписали тази сделка,трето,защо трябва да плащаме обезщетение 10 милиарда,ако откажем да ни вкарват смет и замърсяват природата,четвърто,защо службите не работят и не спрат тази криминална гадост увреждаща природата - водата,земята,въздуха,фауната и флората?Къде ще живеят хората след времеЗащо в други европейски държави е ЗАБРАНЕНО вноса на смет и стриктно се спазват правила,редовни проверки и връщане ако има отпадъци,но не и в България?
24
0
 
5
 
! Отговори
Видял преди 3 години
И във Казанлък има доста бали струпани в бившия бетонов център на стройрайона
23
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствения недостатък на случката е,че в затвора искат да ги натикат не независими и свободомислещи съдии,неизпълняващи поръчки,а техни авери,за разчистване на сметки и доказване пред козяк ,че се борят с корупцията Разбирасе избирателно,щот сме на власт..Майко милааа..
22
1
 
15
 
! Отговори
Pf преди 3 години
Ех алчни хора бе. Направили десетки милиони и продължават да правят мизерии за още повече. Къде ще ги харчат тия пари и те незнаят.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я талибан шапкар. Тия паляци са смех. Веднага знам е яко опасен за мъжо си.
20
8
 
12
 
! Отговори
:) преди 3 години
Още един възпитаник на Масква, кариерата си започва като ДИРЕКТОР през 1988, страхотна кариера, аз питам , колко време ще ни управляват пропити с корупция комунистически остснки и синковци ?
19
1
 
9
 
! Отговори
22487 преди 3 години
Темата ще представллява интерес след произнасяне на окончателлните присъди. Сегашните интермедии повтарт овехтяла драматургия.
18
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро почват Поръчките! Мутрата е изперкал от страх. Всеки диктатор приключва по сходен начин. За успокоение може да изгледа краят на Кадафи.
17
2
 
20
 
! Отговори
Шиндлер преди 3 години
Подхвърлиха ни списъка на милионерите от прехода,посочени още в книгата на Гр.Лилов,за да мразим само милионерите на прехода и да обичаме сегашните милиардери.Абе,считате ни за хептен будали.
16
4
 
14
 
! Отговори
Тулупин преди 3 години
А защо от шайката на каскета и тиквата никой не закачат а де .Цецо има 6 апартамента Долу Цецка Цачева къде е ритона
15
9
 
14
 
! Отговори
Анатема Айдуци! преди 3 години
Щом Зеленчукът от Банкя се е развихрил и жертва на кладата и хората,с които е пил,ял,пял, с..ал, е..ал, крал,означава,че корабът му е продънен и скоро ще се удави, заедно с останалите по чудо живи слугуващи му пирати с каскети.
14
4
 
21
 
! Отговори
Плевен д'ге преди 3 години
Аз като ви писах, че *** не са спирали да идват от 6 години всяка седмица има вагони с бали италиански *** на гара Плевен вие ми цъкайте минуси и се смеехте. Цялата държава ни е едно бунище и такава я направиха ОПГ ГЕРБ