Хванаха контрабандни панталони и парфюми на "Капитан Андреево"

Стоките са открити в турски камион и румънски автобус
10 авг 2020 21:36, Анисия Иванова
5
Хванаха контрабандни панталони и парфюми на "Капитан Андреево"
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари задържаха дънкови панталони и парфюми при две проверки на МП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция "Митници".

Товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ за Швеция пристига на пункта на 31 юли. Шофьорът на автомобила, турски гражданин, представя документи за превозваната групажна стока, опакована в 798 колета. При извършване на щателна митническа проверка се установява, че в товарното помещение има 98 колета повече от декларираните, а в тях са открити недекларирани 3000 дънкови панталони.

При друг случай в началото на август на входящо трасе пристига автобус с 35 пътници  на път за Румъния. Превозното средство е селектирано за щателна проверка.

Един от пътниците, румънски гражданин, декларира пред митническите органи, че пренася 478 парфюма и тоалетни води, за които се установява, че са с лого на известни марки, сред които Versace, Dior, Chanel, Armani, Valentino.

Ароматите са задържани поради съмнение, че нарушават права върху интелектуалната собственост.  В хода на проверката митническите служители откриват в най-вътрешната част на багажното отделение на автобуса, зад чанти с личен багаж, кашон с 482 парфюма и тоалетни води с логото на 13 световноизвестни марки. Установено е, че укритата стока е на друг пътник в автобуса, също румънски гражданин.

Стоките са задържани. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
4
 
! Отговори
Пооолтлон преди 3 години
Тоя с полтлона друго какво може освен да превозва контрабандно стоки...Сичкото асан от анадола само това прави.После продават като оооргинално дънки.Мамалигите и те са същите мошенгии, ако не краднат днес, довечера няма да спят.
3
1
 
2
 
! Отговори
Ъпсурдистан панталон преди 3 години
Бългърската мафия с помоща на усложливите ни политици не спира да прекарва дрога и всичко НЕзаконно те хванали панталон с парфюм :Х Ъпсурдистан!
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вероятно голяма гоненица е паднала, докато ги изловят всичките 3 000 бройки. Може и повече да са били, но останалите са хванали гората и са се изпокрили по храстите като зайци.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А панталоните след преследване ли са задържани, или само са се разхождали ..