Брутална агресия между ученици в Пловдив, няколко деца са ранени

Конфликтът заради непоносимост към хора с различна сексуална ориентация
58
Брутална агресия между ученици в Пловдив, няколко деца са ранени
Снимка: Pixabay

Агресия между ученици в центъра на Пловдив. Няколко деца са с леки наранявания след размяна на удари, ритници и замеряне с яйца. Наложила се е и намесата на полицията, за да се предотвратят по-сериозни инциденти. В основата на конфликта се оказа непоносимост към хора с различна сексуална ориентация.

В неделя следобед група ученици минава през централните улици на Пловдив с хомофобски викове. От други видеа, качени в интернет, се вижда как младежите се отправят към градската градина и започват да целят с яйца и брашно свои връстници. Напрежението ескалира в словестна и физическа саморазправа.

Георги е момчето, което първо разпространява видео от случилото се в социалните мрежи. Именно там, по думите му, дни по-рано е станала организацията.

„В социалните медии беше пълно със закани, с постове, със задраскани знамена за обратните и писаха нещо от сорта на, че в неделя се събират, за да ги изгонят от градска градина. Повечето са такива, които тренират някакви бойни спортове, хора, които се водят хомофоби”, разказа той пред Нова тв.

„Срещу нас тръгнаха момчето, което организира цялата тази идея и другите момчета, които бяха над 30 години. Като ни видяха нас1 първо казаха: “Не, тези не са гейове, тях ги оставете”. Но имаше едно момиче с нас. Тя просто беше с къса коса и нищо друго, те съдят по външния вид”, разказа тя.

Момичетата се опитват да защитят приятелката си. „След като видяха, че застанахме пред нея, за да я защитаваме, започнаха и нас да ни плюят и да ни целят с яйца. После всичко премина към бой и започнаха да ритат някои от момичетата”, каза още момичето.

В Instagram се появиха и снимки, на които се виждат деца с рани и синини по телата. Георги осъжда действията на връстниците си.

„От малък ми е много тъжно да виждам такива неща, защото аз не мисля, че хората трябва да се мразят. Всички сме равни, не разделям хората”, казва той.

От прокуратурата съобщиха, че са започнали проверка, която да установи кои са участниците и свидетелите на сблъсъците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малки нежни гeйчeта, свиквайте. Докато не спрете да ползвате гъзoвeте си за вход, а не за изход така ще е. Хахахаха!
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
искам да се върне казармата, та да отида и да стана.....
32
2
 
6
 
! Отговори
Peter преди 3 години
Всичко ни е на 6 в тази държава, само гейовете от Пловдив са ни проблема....
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой няма право да казва на друг човек как да си живее живота при положение, че не вреди на никого и не нарушава закона. Като уцели гейа с яйце сега жени ли харесва? Тази акция е идентична с Прайда, навира хомофобията в очите. Ценностите на Запада се объркват с всеки изминал ден и аз не искам това за България, но не искам да замеряме гейове с камъни при положение, че има дилъри, крадци и побойници на стари хора, политици, които реално заслужават да бъдат мразени и бити, и повече.
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Коментатор 50 Ама тогава сме били под турско , а сега под руско.
29
5
 
7
 
! Отговори
8 преди 3 години
До Анонимен То па у Софию саде ентелегенти ! Семкаджии ,алкохолици и наркомани , протестъри /не протестиращите сега / !
28
2
 
11
 
! Отговори
6 преди 3 години
Голям "принос " за това има и новия закон на МОН , в който за възпитание почти не се пише нищо ! Писан е от няколко стари моми , парясници ,*** глави ...!
27
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Резултатите от "патриотичното" възпитание и насаждането на нетолерантност под благовидната цел запазване на ценностите на ортодоксалното християнско семейство не закъсняват.
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Столицата на културата от селата и ремса
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ъъъ е то големи геройство момичета да биеш. Наистина се възпитава поколение чалгари-***
24
2
 
6
 
! Отговори
blqblq преди 3 години
и този Гошко снимача,качващия клипове какъв го играе?От къде знае кой какво е организирал?Банда *** продукт на истаграми и фейсбуци
23
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз от кога ви разправям, че Пловдив е едно село с изостанали хора?сега убедихте ли се.Мерси.
22
2
 
5
 
! Отговори
Да преди 3 години
Другия път ша са стрелят. Всичко по план.
21
5
 
12
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Навремето и аз бях много голям хомофоб. Идеята е всеки да прави кавото иска само да не се опитва да ми променя мирогледа. Бъдете каквито искате да бъдете за да сте щастливи. Вместо полицайте да ги арестуват и да седят 24 часа в РПУ-то, онези ги пуснаха, а днес щели да ги търсят. Баси глупоста! Напомнят ми на скинарчетата на времето. Много са силни са, по една бройка като са и се чудат къде да се скрият. Малки му хльо вци
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затварят училищата след 4 клас и учат само задочно. И без това само се бият и не учат нищо.
19
0
 
4
 
! Отговори
blqblq преди 3 години
до 18 и защо да не са равни мъжете и жените,просто се интересуват от различни неща има кофти жени и мъже и готини жени и мъже
18
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си сексуално привлечен към своя пол е неестествено, но го приемаме и не пречим на хората, изпитващи такова влечение. Да те отблъсква хомосексуалността е естествено, но не го приемаме, и в медиите се пише, сякаш това е извратеното и странното.
17
11
 
21
 
! Отговори
Нормално преди 3 години
Никой не ги обича!Ако бях като тях, щеше да ме е срам и да се крия, а те се гордеят с болестта си!Извратен свят.
16
5
 
10
 
! Отговори
Тайна преди 3 години
Май авторът на коментар номер 7 хич не е разбрал случката, не знам от къде ги извади тия оргии като момичетата просто са си седели. Или дори самото съществуване на каквато и да е вероятност за хомосексуални наклонности у хора трябва да се наказва с подобни прояви?
15
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що да не ги вземат и тези девойки в казармата? Нали всички сме РАВНИ? Нали мъжете и жените са еднакви и РАВНИ? Казарма за мъже и казарма за жени ПОРАВНО. Или равни когато е изгодно, иначе не?