1 година затвор грози инициаторите на грозния екшън с деца в Пловдив

Работата по случая продължава
30 сеп 2020 20:11, Нели Христова
18
1 година затвор грози инициаторите на грозния екшън с деца в Пловдив

До 1 година затвор или пробация очаква инициаторите на грозния екшън с деца в Цар-Симеоновата градина в неделя. Това съобщиха от прокуратурата в Пловдив. Днес е образувано досъдебно производство във връзка с възникналия инцидент, при който група непълнолетни замеряха с яйца и обиждаха хора с различна сексуална ориентация.

Още по темата

Разследването се води за причиняване на лека телесна повреда по ксенофобски и хулигански подбуди. В хода на извършената по случая предварителна проверка са били снети обяснения от над 50 лица – участници в инцидента и очевидци. Проведена е кореспонденция с Регионалния инспекторат по образованието, на който е предоставена информация за участниците в инцидента и училищата, в които те учат с цел провеждане на беседи с педагогическите съветници и психолозите към учебните заведения.

До момента е установено, че около 17.10 часа в неделя на тел. 112, е бил получен сигнал за агресивни младежи, около 30 на брой, които се придвижвали от площад "Съединение“ в посока към Цар-Симеоновата градина. При координирани действия между служители на Общинска полиция–Пловдив и полицията местопроизшествието било посетено. След проверка по случая било установено, че два дни по-рано, в социалните мрежи, специална група непълнолетни лица се уговорили да предприемат действия срещу други лица, които те определяли като "гейове". За тази организация знаели и лицата, срещу които били насочени действията, уточняват от прокуратурата.

Участниците и в двете групи предварително се подготвили, като си били закупили яйца и брашно, а някои от момичетата, определяни като "лесбийки“, носели със себе си и точилки, с които имали намерение да се защитят от евентуално нападение, тъй като в социалните мрежи предварително е имало предупреждение към групата лица да не излизат на този ден в Градската градина "за тяхна лична безопасност“, обясняват разследващите.

Около 16:00 ч. голяма група непълнолетни момчета, определящи се като фенове на ФК "Ботев“, се събрали в парк Бунарджика, купили си яйца от хипермаркет и се отправили към Цар-Симеоновата градина, където вече се намирала групата момичета с различна сексуална ориентация.

Около 17:00ч. двете групи се срещнали в Градската градина. Те започнали взаимно да се замерят с яйца и кестени, както и да си отправят обиди. По първоначални данни, едно от момичетата от групата с различна сексуална ориентация било уцелено с бутилка минерална вода, а на друго били нанесени шамари от нападателите. При пристигането на служители от Второ РУ на МВР-Пловдив, нападателите се разбягали.

В хода на вече образуваното досъдебно производство предстои извършването на редица следствени действия – разпити на свидетели, събиране на доказателства, включително записи от видеокамери, изготвяне на комплексни психологични и психиатрични експертизи. В най–скоро време предстои да бъдат уведомени всички местни комисии за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните за вземане на отношение, както и да бъде проведена кореспонденция с отдел "Закрила на детето“.

Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
За мен е интересен въпросът защо МВР излъга в първоначалните съобщение? Два дена ни се обясняваше как става дума за сбиване между две футболни агитки и че това било обикновена проява на футболно хулиганство. Че правителството генерира фалшиви новини е ясно дори за ЕК. Но кой носи отговорност от МВР за умишлено оповестяване на фалшива новина?
9
0
 
2
 
! Отговори
Кина преди 3 години
До Обективно: Да, коментарът е право в десятката !
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-нискочелите хора в Пловдив са ултрасите на Ботев. Добре е за града да бъдат периодично профилактирани и респектирани от полицията и прокуратурата.
7
3
 
16
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Е, значи да хвърляш яйца по Парламента - не е хулиганство , а да хвърляш яйца по други хора - е хулиганство? Едното е наказуемо. Другото - не. И защо така? Защото зад първите стои недосегаемото руско отровно трио. Законите не важат за тях. Само за простомъртните са.
6
5
 
13
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
АКО ИСКАТ- ЩЕ РАЖДАТ, АКО НЕ ИСКАТ - НЯМА ДА РАЖДАТ!!!! ТОВА Е ВЪПРОС НА ЛИЧЕН ИЗБОР НА ЖЕНАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!И ВИЕ НЯМАТЕ ДУМАТА ПО ВЪПРОСА!!!
5
7
 
14
 
! Отговори
Децата са попили преди 3 години
авангардния опит на "умните и красивите".Видели са,че лоша реклама няма,дори да си противен и отвратителен влизаш в новините,ставаш медийна звезда.Големите свиркат,дюдюкат,крещят,хвърлят яйца,а са толерирани от медиите,висши политици,въпреки че нямат идеи.Хулиганството е вече стил на поведениев политиката,създаден от Радев и БСП,който отсега нататък ще присъства постоянно,и не само в политическия,а и в целия обществен живот.Но те също ще го усетят.
4
12
 
5
 
! Отговори
до 4 преди 3 години
Защо да не раждат, нали са жени?
3
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквито родителите, такива децата! На мен лично не ми пука кой какъв е, стига да не ми го натрапва! Ако уважавате моите права, аз ще уважавам вашите без значение каква сексуална ориентация имате или религия!
2
5
 
18
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Хахахаха, моите градски къртят. Ама поне са си купили сами яйцата, а не чакат на Черепа да им ги даде наготово
1
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грози ги герберастава справедливост, по лесно е да убиеш журналист на пътя отколкото да набиеш двама гейове дето извършват непристоен полов акт пред децата в парка. Дори и децата знаят, че ако се оплачат в милицията, че в парка дето си играят има гейове и наркомани и милицията няма си мръдне дръгливия *** щото имали права.