Пловдивски пожарникар участвал в 7 въоръжени грабежа

Присвоени са над 2 400 лева, няма пострадали лица
24 окт 2020 14:22, Елка Василева
30
Пловдивски пожарникар участвал в 7 въоръжени грабежа
Снимка: архив, БГНЕС

Седем въоръжени грабежа, извършени от двама мъже през 2013-2014 година, са били разкрити от Окръжната прокуратура и Криминалната полиция в Пловдив.

Действащ днес пожарникар /по време на извършването на грабежите не е бил такъв/ е участвал преди 7 години в обири на денонощни магазини в Пловдив и една бензиностанция в село Кадиево.

Присвоени са над 2 400 лева, няма пострадали лица при обирите на обектите, предаде БНР.

След самопризнания преди два дни на действащия днес пожарникар и на съучастника му се е стигнало до разплитане на извършените обири.

Те са били направени с пистолети и маски, тип боне, каквито се използват във Формула 1, каза окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. Той поясни, че за 48 часа са разрити всички грабежи, с помощта на трима шофьори на мотоциклети.

Изводите от тези разкрития са два, смята Попов. Той обяви: "Първо: при добра координация на службите резултатите са добри, втори извод, че по всяко едно престъпление извършителите трябва да знаят, че ще получат възмездие."

Георги Гешев, наблюдаващ прокурор обясни, че са повдигнати обвинения по член 199 на НК за извършване на грабежи със сговаряне. Наказанието е от 5 до 15 години лишаване от свобода. Предстои да се повдигнат и други обвинения, обещаха прокурорите и уточниха, че имат самопризнания за всички обири.

Началникът на отдел Криминална полиция в Пловдив Георги Ташев уточни, че са стигнали до извършителите след поредица издирвателни действия, като не са спирали да работят през годините. Мъжете, които са съдействали в придвижването до търговските обекти, превозвайки го до тях с автомобили и мотори, са на възраст между 24 и 28 години и също са криминално проявени по линия кражби, а някои имат криминалистични регистрации за шофиране под въздействие на наркотични вещества. Ти са от селата Оризари и Златитрап.

На въпроса на Радио Пловдив за дългата давност на разкриване на престъпленията окръжният прокурор Румен Попов заяви, че тези случаи са констатирани на територията на различни РПУ в Пловдив, и служителите не са могли да направят връзка за случаите. Също така окръжният прокурор отбеляза, че извършителите са действали конспиративно, като са ползвали различни шофьори на нерегистрирани мотоциклети, с които са пътували до магазините. Тримата шофьори са привлечени за свидетели.

"Давността, че е такава, не пречи, защото на всеки три месеца, всеки прокурор пише напомнително писмо за изясняване на престъпленията.  Нито едно престъпление не се забравя", заяви Румен Попов.

По неофициална информация, пожарникарят от Трета пожарна служба в Пловдив е Иван Тотев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Какъв е този аматьор само със седем кражби я вижте колегата му от Банкя а.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Бойко - пожарникаря ни ограбва постоянно.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пожарникари, сър.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е тва си е чиста майна!
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този има бекграунд за бъдещ министър-председател на България - пожарникар, криминален престъпник, ...
20
2
 
9
 
! Отговори
Пиян - залян преди 3 години
Има един пожарникар от Банкя , който е откраднал стотици милиони и продължава като за последно !
19
1
 
6
 
! Отговори
споко! преди 3 години
Пак ще се спазарят с МВР-ООД за съдействие срещу предсрочно освобождение
18
0
 
8
 
! Отговори
къртици много преди 3 години
До направоВсички криминално проявени са контингент на МВР с оперативни разработки!
17
2
 
14
 
! Отговори
ситна риба преди 3 години
Само дето се доказва участието на МВР при всеки обир! Това е да си професионалист!Ето на какви хора се крепи властта на бойковото правителкгво!
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12Това "момче" е сериозен престъпник който е извършвал обири заплашвайки жертвите с огнестрелно оръжие.Не разбирам умилението ви към този вид хора.В Сащ щяха да му дадат 25 год затвор.Тук ще са 5 от които ще лежи 1-2.
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално все пак е пожарникар.
14
0
 
7
 
! Отговори
направо преди 3 години
До ДжоДействали са като гръмотевици!:)))
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А един банкянски в мноооого повече
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли изненадани? Няма престъпна завера без участие на елемент от това министерство, нямам как да е друго, там само такива елементи наемат в това ммвврр.
11
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 7Момчето тогава е било безработен, не, че го оправдавам. Ама щом е бивш, настоящ, или бъдещ служител в МВР е много важно да го осерат и опикаят родните ***.Това момче сигурно ще смени от тук насетне още 10 професии (понеже сега ще го изгонят дисциплинарно, ако го осъдят) и те пак ще пишат, че служител на МВР е извърщвал грабежи.Дори от коментарите се вижда, че хората са се заблудили, че става дума за действащ пожарникар.
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това шегали е тоя е за Гинес, да се беше записал за социални помощи като тия от маАлата щеше да вземе в пъти повече.
9
1
 
25
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Светкавично са ги разкрили, има няма 6 години...
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Боко дружка
7
0
 
18
 
! Отговори
Маугли преди 3 години
7 ВЪОРЪЖЕНИ грабежа, 2 души, 2400 лв. Излизат по 170 лв. на човек на въоръжен грабеж. Тия или са уникални балъци и глупци или цифрите са грешни.
6
7
 
28
 
! Отговори
Ти да видиш преди 3 години
А един пожарникар от София(Банкя) окраде цела държава и си трайкате....Е вижте му само едното чекмедже и ще лъцнете....а ако погледнете по гардеробите му, а в офшорните му шкафчета!!!!!