Откриха препариран лъв в склад в Разград

Обискът е по сигнал, предстои разпит на собственика
5 мар 2021 13:53, Анисия Иванова
31
Откриха препариран лъв в склад в Разград
Снимка: БГНЕС

Препариран лъв е открит в Разград, съобщиха на пресконференция окръжният прокурор Тихомир Тодоров и директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Константин Костов.

По думите на Тодоров това е едно от най-големите веществени доказателства, които е приобщавал към делата. Той уточни, че препарираното животно, което е на не повече от една година е намерено вчера при претърсване в складова база в покрайнините на града. Обискът е направен по сигнал.

По случая има образувано досъдебно производство за незаконно притежание на защитен вид от дивата фауна, като наказанието за това престъпление е лишаване от свобода до пет години и глоба от две хиляди до двадесет хиляди лева, уточни окръжният прокурор, съобщава БТА.

В момента се уточнява дали животното е родено в разградския зоокът или е внесено от африканска държава. Според Тихомир Тодоров една от версиите е препарираният лъв да е от едно от поколенията, раждани в зоокъта в Разград.

Засега няма привлечено към наказателна отговорност лице. Предстои разпит на собственика, като по думите на Тодоров той е твърдял, че притежава препарираното животно от повече от десет години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ok. И какво?
26
0
 
1
 
! Отговори
НикогаВечеСДС-Чума преди 3 години
Проскубано е лъвчето,като това,на СДС-Шайката.
25
0
 
4
 
! Отговори
УжасТ преди 3 години
Боже,с какво се занимават каскетъджиите,Боже!Вместо да погнат Петьо ЕвровпеЙовски и Оня,където с дрон му пълнят с пачки и кюлчета нощните шкафчета, те се занимават с препарирани котки и плъхове!
24
0
 
2
 
! Отговори
SS преди 3 години
Много любопитно,че през 90год съм бил в Африка като инструктор обаче освен пакостливи и крадливи павиани и макаци друго не видях.Нито жираф,нито зебра нищо.Бях гръмнал две ,три маймуни защото си прострелвах AUG- га.
23
0
 
4
 
! Отговори
SS преди 3 години
А в някой държави предлагат лов на голямата петица.Слон,носорог,бивол,хопопотам и лъв.Да отсреляш слон е около 20 000? .Е вярно не ти дават слоновата кост а само опашката и снимка за гордост.И аз по едно време бях се навил за сафари в Африка,обаче жена ми като разбра,колко пари ще струва каза ,че по евтино ще излезе да ме гръмне мен.И още че съм прахосник и чист българин.
22
0
 
4
 
! Отговори
SS преди 3 години
Кой казва че лъвът е защитен вид ? Някой хора изобщо не са на ясно със защитене видове.В ЮАР В часни ферми се отглеждат лъвове(дори албиноси) специално за лов.Плащаш ,стреляш и те снимат над трофея.После се хвалиш и лъжеш как си го утрепал с риск за живота.Носорогът и слона са защитени видове.
21
0
 
4
 
! Отговори
МЪДИ преди 3 години
Споко човека си има фактура. Имаш ли фактура и касова бележка всичко е ОК.
20
1
 
0
 
! Отговори
BATMAN преди 3 години
Jivotincheto e na 1 gpdina tvardi starshito a sobstvenima go pritejava 10 godini jivotincheto.. tova mai sie cirk...
19
3
 
5
 
! Отговори
гост преди 3 години
Kak може държавата да бездейстав и да не затвори този зоокът- мъчилище на ужаса и издевателства в Разград над животните.
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен ако не са някакви злощастно загинали животни препарирани за експонати в музей, това е отвратително. Да си вземеш труп за украса вкъщи?!?! Едно време беше модерно и още ме побиват тръпки, като се сетя, че съм влизала в къщи с висящи по ъглите на таваните препарирани фазани и глави от елени и глигани - истинска гадост!
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подарък за Бойко?
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива душевно деградирали и едноклетъчни създания със садистични наклонности живеят вече тук, че нямам никаква надежда. Нашата България загива. А провинциалните зоопаркове са най- тъжните и отвратителни места за измъчване на животни. И няма сила, която да се пребори и да ги закрие. Европа в 21век!!!
15
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този дето е убил бебето лъвче и го е препарирал заслужава да го обесят надолу с главата.
14
1
 
8
 
! Отговори
до 15 преди 3 години
Сладурче, толкоз сте се отнесли в пропагандата за тези отрови, че от злоба налитате и на откровени бъзици. Циркаджии. Да знете временно явление сте в историята.
13
6
 
1
 
! Отговори
и? преди 3 години
Какво лошо има в това?
12
0
 
2
 
! Отговори
Dnеs.bg преди 3 години
До АнонименНе предоставяме оригинали особено за снимките, защото ги нямаме. Повече информация на бта.
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е Лудогорски лъв, беше последният от вида си!Такъв лъв е нарисувала Райна Княгиня на знамето, по времето когато волно са тичали из Делиормана!Как не го беше срам тоя бракониер.
10
6
 
1
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Аз си намерих препарирана *** под леглото , много е сладка, една малка леко червеничка.
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко за животинчето. Ако снимката е от там, то е доста малко.
8
2
 
9
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Тия животни хапят ако са живи, та эастраховал се е човекот