Задържаният полицай отказал тест за наркотици, пет месеца го подозирали

Пренасял дрогата срещу 1 000 лв.
16 апр 2021 20:37, Петя Славова
34

Задържаха полицай, разнасял пратки с наркотици в "Студентски град". Униформеният служител пренасял бутикова дрога срещу 1000 лв. на курс. Кой е той?

Задържаният служител е 34-годишният Лазар Лазаров. Работил като младши сержант в 6-о районно управление в София от 9 години. Разследващите тръгват по петите му преди 5 месеца, чакайки удобния момент, в който да го задържат, съобщава Bulgaria ON AIR.

"Получен е анонимен сигнал в Дирекция "Вътрешна сигурност" към МВР, че се подготвя сделка, с участието на полицай за продажба на голямо количество наркотично вещество", каза ръководителят на Софийска районна прокуратура Невена Зартова.

"Ние наблюдавахме служителя, но моментът, в който той осъществява такъв тип престъпно деяние като ескортиране, транспортиране – винаги ни убягваше. Знаете, че това е много трудно, той е служител с опит", коментира директорът на Дирекция "Вътрешна сигурност" ст. комисар Стефчо Банков.

Униформеният служител е задържан в следобедните часове в четвъртък. Отказва да бъде тестван за наркотици, но признава, че има такива в себе си – около 100 гр.

"При обиска във вътрешния му джоб е намерено вещество, което наподобява кокаин, а в жабката – тревиста маса, най-вероятно марихуана", допълни Зартова.

Тестове потвърждават, че откритите вещества са наркотици. По време на акцията полицаят бил в болничен. Според разследващите той транспортирал наркотиците от месеци. Действал сам, предимно в "Студентския град", а за всеки курс взимал по 1000 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Ивайло Левски преди 2 години
Ивайло Левски от Варна е най-големия НАРКОМАН. Лежал е в наркокомуна. Прякорът му е ДЖЪНКИТО.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чета и се чудяя....г-н Ст.Банков казва задържан е служителя с Хероин и Канабис......ОТ ПРОКУРАТУРАТА КАЗВАТ КОКАИН И КАНАБИС......КАК МОЖЕ ДА НЕЗНАЯТ КАКВО Е ВЕЩЕСТВОТОО!?!?!
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък си помислих, че се дрогира и после продава кръвта си наркотик вътре, видя ми се оригинална схема но уви ,оказа че не е така.
10
4
 
7
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Аз не мисля да, ама и не шмъркам, и тревица не пуша - мислете му вие, че ако ви хванат ще лежите една вечер в районното.Мен да ме хванат най-много с бира, ама за нея не закопчават.Тоя е носил кока, трева и ПАГОН, а вие глупаццци ме питате дали съм добре.Дано ви заключат !!!!
9
8
 
6
 
! Отговори
М да, преди 3 години
Последни агонии на старото правителство, срга при новото на бандитите - мафиоти : бай Чалга, мутрата Мая сестра Галева, Христо Бойкикев, ДПС и БСП, всеки полицай ще разнася и продава наркотици безнаказано
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Вуйчо ВаньоМисленето НЕ Е от силните ти страни!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
7
6
 
10
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Де що видите Ушев с плюнка да го поздравите!
6
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Вуйчо ВаньоДобре ли сте?
5
6
 
11
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
И тоя със 100грама кока ще хване някое *** с фас джойнт, ще го вкара за 24ка в ареста, а при второ провинение ще го осъдят.Браво джандари - да ви се връща всичко дано.В предна статия писаха, че глобили мъж с 300лв, че не носил "правилно" маската си в рейса.
4
1
 
23
 
! Отговори
ехаааа преди 3 години
Браво на баце Лазо, разнася пратчици срещу хилядарка и спокойно чака РАННО ПЕНСИОНИРАНЕ и 20 БРУТНИ заплатки накуп!
3
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България има над 60 000 служители в МВР. Не вярвам, че само един от тези 60 000 се занимава с това, да не кажа, че имам съмнения за около 50% от тях.
2
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До УМЕНфигуранта също
1
13
 
22
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
НА БАС ЧЕ чaлrapя, сестра галева и "адвокат" xaджиreйов също ще откажат тест за наркотици!!!