Разбиха мащабна схема за пране на пари в Пловдив

В измамата за над 40 млн евро е замесена българка, известна като "Черната вдовица"
19 апр 2021 21:17, Красимир Ангелов
20

Мащабна схема за пране на пари с компютърни измами беше разбита в Пловдив. В измамата за над 40 млн. евро, са замесени българка, известна като "Черната вдовица" и ливански гражданин, живеещ в България.

Обвиняемите са регистрирали фирми на безимотни граждани, а след това са им отваряни фирмени банкови сметки. После получавали пари от компютърни измами, които пренасочвали към Китай по фиктивни търговски договори. Задържаните взимали процент от всеки превод.

"Поставените лица са получавали електронен подпис, който се е предал на единия от обвиняемите. Същият е теглил от Турция парите.  Подготвяно е създаването на 10 нови дружества на лица с нисък социален статус. Решението за акцията е взето бързо, като в нея е участвал целият наличен състав на БОП-Пловдив", заяви окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Така е предотвратено изпиране на близо 40 млн. евро. Претърсени са 7 обекта, на които са намерени множество флашки и електронни подписи, чрез които са узаконявани транзакциите.

"От април насам са създадени 15 дружества за пренасочване на сумата от 40 милиона евро”, допълни Полов.

Задържаната Бойка Янушева, известна с прозвището "Черната вдовица" вече има три присъди за измама, обсебване и фалшификации на документи, съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.

Мъжът с ливански произход е съден за закана за убийство и неплащане на издръжка. Той е бил обявен за издирване с червена бюлетина от Великобритания за други компютърни престъпления..

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вече е имала 3 присъди. КЪДЕ ТРИ ТАМ И ЧЕТИРИ !!!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ползвам Ариел.Доволен съм от него.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой от групата ги е предал, след като са му отказали процента, който е желал. Няма как нашите милиционери толкова бързо да са ги разкрили без помощ отвътре.
3
3
 
6
 
! Отговори
Alex преди 2 години
Тези пък в Пловдив винаги са били странни хора. Дали не е МегЗ отново?
2
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 2Малко си смешен. Хващат престъпници действащи по времето на Борисов и сега Трифонов ти е виновен,че ги има. Аз тогава мога да кажа- Ето,Борисов не е на власт и почнаха да залавят престъпниците.
1
10
 
9
 
! Отговори
протестъри преди 2 години
спокойно, славчо чалгата ще го оневини.. срещу добър процент..