Задържаха над 40 000 "маркови" стоки на "Капитан Андреево"

Те са били в камион, влизащ в България от Турция
19 окт 2021 21:39, Елка Василева
6
Задържаха над 40 000 "маркови" стоки на "Капитан Андреево"
Снимка: Агенция "Митници"

Митническите служители на ГКПП "Капитан Андреево" задържаха 39 972 текстилни изделия и 1 561 чифта спортни обувки при проверка товарен автомобил, влизащ в България от Турция. Стоките са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост, съобщиха от Агенция "Митници".

На 13 октомври при проверка по метода "анализ на риска" на влекач с полуремарке с българска регистрация, превозващ групажна стока от Турция за Белгия, се установява, че количеството на декларираната стока съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки.

Открити са били 39 972 текстилни изделия, от които 15 727 якета, блузи, спортни екипи, суитчъри, анцузи, дънки, 11 160 шапки и 6 840 чифта чорапи. Текстилните изделия са с логото на 25 световноизвестни марки. Намерени са още 6 245 детски дрехи, щамповани с образите на различни популярни анимационни герои на Disney, както и 1 561 чифта спортни обувки.

В изпълнение на Европейския регламент за защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения стоките са задържани и за случаите ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки, допълниха от митниците.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Дзъ преди 2 години
Еееее скпахте ми Коледата. Сега от къде ще си намеря блуза отпред Гучи - отзад Армани само за 60лв. с лек дефект???
2
3
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
Вместо бракувани раздайте ги на социално слабите и който нямаме възможност да си ги купим или ги пратете кадето трябва за кви се помислихте всички
1
2
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Нарушили правата на Мики Маус... Луди ли сте народа нема пари за Пиер Карден :)))