Хванаха недекларирани $200 000 на МП "Лесово"

Парите били в полски камион, пътуващ за Турция
27 окт 2021 23:22, Анисия Иванова
12
Хванаха недекларирани $200 000 на МП "Лесово"
Снимка: Агенция "Митници"

Бургаски митничари откриха незаконно пренасяна валута с левовата равностойност на 337 124 лева при проверка на товарен автомобил на МП Лесово, съобщиха от Агенция "Митници".

Вчера около 04.30 часа на митническия пункт пристига камион с прикачено към него ремарке с полска регистрация. Товарният автомобил, който пътувал без товар от Полша за Турция през България, е селектиран за щателна митническа проверка.

В шофьорската кабина във фабрични кухини над сенника инспекторите откриват пачки с банкноти щатски долари. Общото количество на задържаните пари е 200 000 щатски долара. Откритата валута е с левова равностойност 337 124 лева.

По случая e образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура – Ямбол за престъпление по Наказателния кодекс, за това че шофьорът - полски гражданин, не e изпълнил задължението си съгласно разпоредбите на Валутния закон за деклариране на парични средства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
2
 
! Отговори
Mars преди 2 години
Всички суми над десет хиляди трябва да се декларират на границата на България. Ако някой не го прави конфискация на намерената сума и документ установяващ извършеното престъпление. Като бонус може почерпка с едно турско кафе задължително с локум.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още ли има хора със кеш дето държът във себе сиВсичко се насочва към ЕТФ-и и крипто
6
2
 
2
 
! Отговори
Mars преди 2 години
Този трафикант сега да го пратят в затвора за един месец за да му дойде акъла в главата. Сигурно освен полски гражданин е и турски гражданин, та си прибира паричките в родината. Парите конфискувани и да му се издаде документ в който му се обяснява на БЪЛГАРСКИ и френски, защо му се конфискуват парите. Накрая да му и обяснят, че ако го уловят още веднъж в такова престъпление ще седи в затвора не един а три месеца. Могат да го черпят и едно турско кафе и да го изпроводят по живо и по здраво.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И те фалшиви от едната страна .
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз моя милион го държа в гащите . И го проверявам от време на време да не го барне някой
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на полицията!
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полски гражданин - четете.
1
2
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЗАШИЙТЕ ГИ В СЕДАЛКАТА! НЯМА ДА ВИ ГИ ВЗЕМЕ НИКОЙ! ТОЯ ГИ БИЛ СЛОЖИЛ В ДУПКА НА ТАВАНА , ЧЕ ДАЖЕ СЕ И ВИЖДАЛИ! ДРУГ СИ ДЪРЖЕШЕ В САКА ДО НЕГО ПАК ТУРЧИН, ТРЕТИ В ХЛАДИЛНИКА , ОТВАРЯШ ГО И ТЕ ВЪТРЕ! ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ , АКЪЛ 0