Четирима с обвинения за трафик на нелегални мигранти

Групата е действала от година
5 дек 2021 22:45, Петя Славова
5
Четирима с обвинения за трафик на нелегални мигранти
Снимка: БГНЕС

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима души за участие в организирана престъпна група, подпомагаща нелегални мигранти. Задържани са на 2 декември при спецакция на ГДБОП в района на София, Хасково и Бургас, информират от Специализираната прокуратура.

При извършените претърсвания на адреси и лични обиски са намерени и иззети тефтери със записки, телефони и други веществени доказателства. Разпитани са близо 20 свидетели, 11 от които пред съдия.

Събраните доказателства сочат, че групата е действала от септември 2020 г. Занимавала се е основно с транспортирането на нелегални мигранти през територията на страната срещу заплащане, предава Bulgaria ON AIR.

Специализираният наказателен съд остави трима от група в ареста, един беше освободен под "домашен арест". Трима от привлечените към наказателна отговорност са осъждани.

Определението на Специализирания наказателен съд не е окончателно и може да се обжалва пред Апелативния специализиран наказателен съд.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много данни доказателства свидетели съдията е наред
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И в края деня няма един в затвора. Смешна държава, продажни съдии
2
0
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Четирима с обвинение! Това е добре и те трябва да понесат последствията на престъплението. Съмнение няма обаче,че другите участници в престъплението -незаконно преминалите границите ни бежанци са вече из улиците ни и получават първи солидни парични трансфери,за да си купят български жени и отворят поредният вонящ "дюнер-кебаб". Защо не бъдат съдени и евреите от Сирия,Мароко,Алжир,Афганистан,Пакистан,Индия които НЕЗАКОННО нахлуват в Майка България? И защо просто не бъдат върнати на турци и гърци?
1
0
 
10
 
! Отговори
Амчъкистанец преди 2 години
Такива тapикaти трябва да ги съдят за тероризам !