Румънската полиция с акция по границата заради мигранти

Заловени са 4 сомалийки, пътували в камион с мебели от Турция
6
Румънската полиция с акция по границата заради мигранти
Снимка: БГНЕС

Акции на румънската гранична полиция срещу нелегалната миграция на границите с България и Унгария се провеждат в последните дни, съобщава БТА.

Четири жени от Сомалия бяха спрени от румънската гранична полиция при опит да влязат нелегално в Румъния през граничен пункт Гюргево с камион, превозващ мебели от Турция, предаде агенция Аджерпрес.

Сомалийките на възраст от 23 до 39 години били открити през изминалата нощ при проверка на камион, управляван от 50-годишен турски гражданин, който превозвал мебели от Турция за компания в Румъния.

Румънските полицаи на граничния пункт забелязали, че осигурителният шнур на товарното отделение е лепен и извършили подробна проверка, при която били намерени скритите между мебелите жени. Те разказали, че са се качили в камиона на територията на Турция без знанието на шофьора и имали намерение да достигнат Германия.

Сомалийките, шофьорът на камиона и самото превозно средство са предадени на българските власти съгласно румънско-българския протокол за съвместен контрол на границата.

Агенция Аджерпрес съобщава още, че в български камион, явил се на граничен пункт Вършанд на румънско-унгарската граница във вторник, са били намерени шестима афганистанци. Камионът превозвал мокри кърпички от България за Германия.

На граничен пункт Нъдлак 2, също на румънско-унгарската граница, в камиони, управлявани от един румънски и един български гражданин, били открити две групи мигранти от Афганистан и Шри Ланка, общо девет души. Според документите, придружаващи товарите, камионите превозвали прахосмукачки и различни стоки за фирми в Белгия и Германия. Разследването по тези случаи продължава.

Териториалният инспекторат на румънската гранична полиция в окръг Тимишоара съобщи днес за арестувани трима румънски граждани по обвинение в трафик на мигранти. Арестът идва след като в района на границата с Унгария в окръг Тимишоара на 4 декември бяха открити 11 граждани на Бангладеш, превозвани в автомобили от румънски граждани, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Идват! преди 2 години
След 50 години никой изобщо няма да помни коя е била Меркел. Но тълпите последователи на "великия пророк", за които Меркел отвори вратите, ще са в Европа, ще нарастват като процент, ще изместват кроткото застаряло европейско население. Меркел им даде надежда, че ако дойдат в Европа, ги чака сладък живот, и то си е почти така. Ще продължават да идват. Мразя Меркел!
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Директор в Сомалия! На техни разноски!
1
0
 
7
 
! Отговори
мак преди 2 години
А виновната за нескончаем поток на гости и мераци за "по-добър живот, ама не у нас, а в щедра Германия", ще се радва на пенсия и спокоен живот.