Жена изтегли над 2300 лева от чужда кредитна карта

Тя е извършила 62 безконтактни плащания в различни търговски обекти
26 яну 2022 22:15, Красимир Ангелов
11
Жена изтегли над 2300 лева от чужда кредитна карта
Снимка: БГНЕС

Криминалисти от районното полицейско управление в Севлиево са установили, че 31-годишна жена е изтеглила общо 2320 лева с чужда кредитна карта, съобщават от Областната дирекция на МВР в Габрово.

Разследването започнало, след като жителка на Севлиево подала сигнал, че платежният й документ липсва, а от картата са изтеглени пари. Полицаите установили, че са извършени 62 безконтактни плащания в различни търговски обекти в страната.

От полицията информираха, че сумата е възстановена на тъжителката, а разследването продължава под надзора на Окръжната прокуратура в Габрово.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Шаран БГ преди 2 години
На 2 "Асан" И Вие не знаете точното наименование. Дума се : " дУкИмент за алъш-вериш " Разходете се покрай един банкомат на 30-40 хиляди човека в някоя "забутана" Община. Най-интересно е покрай изплащането на пенсиите. Тика ти непозната жена в ръцете и карта, и код, и моли да и "извадиш" 40-50 лева. Не може да чете- камо ли с "електрониката" да се оправя. Ако път банковия клон е наблизо и отиде там да поиска пари - таксата е около петолевка. .........Пладнешки хайдутлук !!
8
2
 
5
 
! Отговори
Б. М. преди 2 години
Еееех, защо в нашето училище липсват часове по финансова грамотност?1. Правите си онлайн банкиране. Безплатно е. 2. Чрез него си въвеждате НУЛЕВ ЛИМИТ.3. Преди да платите, променяте лимита. След плащане връщате нулевия лимит. Става за секунди.4. Паролите за онлайн банкиране, НЕ ГИ ЗАПАМЕТЯВАТЕ НА ТЕЛЕФОНА, а в главата си.5. За Интернет разплащане ползвате ВИРТУАЛНА КАРТА, която зареждате непосредствено преди плащане.6. SMS известяване за изходяща транзакция(плащане).Не е сложно.
7
8
 
8
 
! Отговори
Картови разплащания преди 2 години
Да ви е честито новото, модерно, бързо и удобно ограб... разплащане!
6
2
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До 6 === Не бе пич, не разбираш просто как седят нещата. Крадеш или копираш картата в метрото, рейса, трамвая. После я записваш (има си начини и машинки, даже не са скъпи и после тръгваш да пазаруваш с покупки до 60 лева максимум. Сега даже вдигнаха лимита към 100 лева мисля без ПИН. Обикаляш набързо 20 обекта, купуваш цигари и скъп алкохол и си готов. После ги продаваш на половин цена. Слагаш маска и шапка с очила задължително и нека те хванат. Ама този е бил аджамия явно
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Картата се нарича още платежен инструмент, а не платежен документ!Чудя се онлайн ли я завършвахте тая журналистика ли просто сте си купили диплома?А сумата е твърде голяма, за да се изхарчи без пин код, следователно освен картата, жената е изгубила и пин кода.Виждала съм записан пина на самата карта с фулмастер.Е, няма такава глупост просто!После картите били несигурни.Да, има известен риск и при спазване на правилата за безопастност, но обикновено такива случаи са резултат от нечия немарливост
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жена присвои пари. Голяма новина.
3
1
 
20
 
! Отговори
Тираджията преди 2 години
Крадлата със сини венци ли е била?Не че не знаем отговора
2
6
 
12
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Да си е пазила платежния докимент :)))
1
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм само цвят лилав люляк съм люляк съм