30 злополуки с тротинетки само за два месеца

Максималната скорост за тях е 25 километра в час
21
30 злополуки с тротинетки само за два месеца
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

30 злополуки с електрически тротинетки са станали у нас през последните два месеца. По закон те могат да се използват от всички, които имат навършени 14 години, но при определени правила.
Електрически тротинетки могат да се управляват и от непълнолетни. По закон обаче минималната възраст за управление е 14 години. И то само по велоалеи.

„Пътна полиция“ следи дали тротинетките се карат по правилата. Те са и тези, които могат да спират за проверка и да глобяват. В повечето случаи с 50 лева.

Ако нарушителите са под 16-годишна възраст, глобата е за родителите.

„Когато лицето е между 16-18 години глобата се заменя с обществено порицание“, обясни инспектор Мария Ботева от „Пътна полиция“ пред bTV

Максималната скорост, с която може да се управлява електрическа тротинетка у нас е 25 километра в час. Като през последните години те стават все по-популярни. Наемат се с дебитна карта през мобилно приложение.

Ако разберат за нарушения, от фирмата блокират профила, с които е наета електрическата тротинетка. От 2019 година у нас само с тази компания са направени над 600 000 пътувания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: тротинетки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей сега, почти беше мръкнало и един с тротинетка направо прелетя пред мене-на кръстовище с лоша видимост- завивам на ляво, подавам леко леко предницата не виждам коли и тръгвам. В последния момент този прелита без фар, без нищо, като кара най -отляво на платното срещу движението. Само на 10м от страни има алея, обаче гарвана решил да кара по асфалта. Според мен този ще го блъснат, неизбежно е!
17
1
 
8
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Много глупав и посредствен генетичен материал расте! Африка в Европа!
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Верно е ,че няма!Колкото и държави да обиколих ,колкото и пъти да се връщах ,тука е най-голямата джунгла.Едно нещо няма да наред бе.Ей за това хората бягат.
15
0
 
7
 
! Отговори
до 5 преди 1 година
Има, ама къде? Кога ще им бръкнат в джоба? И кога? 33 години чакам да им бръкнат в джоба, ама мyк. Няма държава. Няма такава държава! Никъде!
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата много лесно може да се справи ако желае да го направи.Ей така за няколко дни в една друга държава от централна Европа ги разположиха из центъра.Събраха се камарата на депутатите и казаха до 48 часа да се махат ,защото просто няма регулация и точка,въпроса приключи бързо и безпроблемно!Въпроса е кой е разрешил и кой печели,иначе и у нас няма регулация-от просто ,по-просто!
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами вчера един тийенджър така се изпраска с тротинетката в парка и то, че си се посмях
12
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако гледате клипове от Москва пълно е с тротинетки, всички се произвеждат в Китай. Така че русофилите по кротко го давайте, за тротинетките не ви е виновен запада.
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е пълна лудост с тия тротинетки.В някои държави ги премахнаха,тъй като злополуките се увеличиха.У нас с тези лоши пътища е още по-лошо.
10
2
 
28
 
! Отговори
Манчев преди 1 година
90 процента от каращите ел. тротинетките не знаят правилника за движението по пъти щата и карат хаотично кой накъдето му скимне ?! Очаквайте в скоро време много повече жертви !
9
2
 
8
 
! Отговори
Оставете преди 1 година
природата да си свърши работата.
8
7
 
5
 
! Отговори
Емо Тротинетков преди 1 година
Ааааа да бе, моята е хиляди левове и бяга със 120-30..................
7
2
 
7
 
! Отговори
Комунист преди 1 година
До Паскуал Тонеff Даааа, ти едно време се возеше на рамкта ми.............
6
11
 
9
 
! Отговори
Паскуал Тонеff преди 1 година
Правото да караме тротинетки ни го даде САЩ ! Комунистите едно време не ни даваха да караме тротинетки!
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има държава.Има закони.Като им бръкнат в джоба спират.
4
6
 
29
 
! Отговори
Няма Такава Държава преди 1 година
Как да обясниш на келлллешите, че има закон за движението по пътищата? Те дори не знаят, че има такъв, камо ли да го спазват! Няма закони, защото няма държава.
3
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Практични са тротинетките, но трябва сериозна регулация, както за всичко, което започва да става популярно. Гледам разни пубери как се вклиняват с тях на места пълни с деца и възрастни. Малко трябва за сериозна травма.
2
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждам как русофилите изтерясват и вдигат кръвно само като чуят за тротинетки. Време е всички да си купим по една тротинетка, са по 5 600 лева качествените нищо пара. 5 стотарки плащам веднага 10 русофила на пътя от самообладание изкарвам. Инвестицията е повече от добра!
1
8
 
25
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ВЪРТИ СЕ БИЗНЕС В СТОЛИЦАТА С ТИЯ ТРОТИНЕТКИ!!!! ЗАТОВА СА ОСТАВЕНИ НА НАЙ-РАЗЛИЧНИ МЕСТА БЕЗ НАДЗОР! НАЧИ ЕДНО ГО ВИДЯХ СПРЯ С ЕДНА ТРОТИНЕТКА ПРЕСЕЧЕ УЛИЦАТА И СЕ КАЧИ НА ДРУГА! ЯВНО ГИ НАЕМАТ! ЗАТОВА БЕШЕ И *** ИНФЛУЕНСЪРКАТА ПО-МАГИСТРАЛАТА СЪС 100 КИЛОМЕТРА, ПРАВЕШЕ РЕКЛАМА НА ТРОТИНЕТКИТЕ!