Седем задържани след акция за купен вот в Плевенско

Били обещавани по 40 лева на глас
20
Седем задържани след акция за купен вот в Плевенско
Снимка: БГНЕС

Седем души са задържани при специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления срещу политическите права на гражданите в Плевенско.

Извършени са проверки на 7 адреса в Долна Митрополия и село Ставерци. В лек автомобил, собственост на 57-годишен мъж, е открита тетрадка с ръкописно изписани на 17 страници лични данни - три имена, ЕГН-та и номер на лични карти на жители на община Долна Митрополия, съобщава Bulgaria ON AIR.

Според събраната до момента информация, мъжът е провеждал лични срещи, на които е записвал данни от личните карти на хората и ги уверявал, че ще плати на всеки по 40 лева, след като гласуват за конкретна политическа партия.

С полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани 57-годишният, шестима  жители на с. Ставерци на 50, 33, 60 и 32 години и двама на 50 и 52 години от Долна Митрополия, съпричастни към престъплението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: купен вот
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Всеки ден сигнали, акции,арестувани ,намерени списъци и какво ли не.Приказки за наивници,не че не се купуват гласове но тези хептен прекалиха,намерили в магазина списъци,че в кой магазин няма списък с длъжници ве Дерменджи ли Деведжи ли,ако бяхте отишли в Горна Митрополия не 7 ами 77 щяхте да хванете.
11
1
 
0
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
До Анонимен 1 АМИ КАЗВАЙТЕ ГИ........как да кажат като не могат да го докажат. Рашков знаеше само едно ГЕРБ та ГЕРБ, все едно че другите са божа кравички.
10
0
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
100 акции и 1000 статии, а в нито една не казват най важното: коя е партията която купува гласове! Нито ни интересуват първите букви от имената им, нито възраст, нито за колко пари, а коя е партията! Тоест тази статия като всички преди нея са с качеството на употребена тоалетна хартия и почти толкова полезна! Партията напишете!
9
0
 
3
 
! Отговори
Aaaa преди 1 година
Ааа ааа, сакън, те там в Северна България всички са невинни, там измамници няма, ама моля ви се.
8
0
 
2
 
! Отговори
Полския тръмбеж преди 1 година
Казвам тукашния район кога?90% ромови!Разни ..Бижито..Бибата..разпределящи парите кога?
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дългата ръка на ДъПъСъъ трие ли трие..неудобно а?))
6
0
 
5
 
! Отговори
силно изненадАна преди 1 година
Ама как так, вотът в тази "евродемократична" държава, купува ли се?!
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Делиормана гласовете отдавна са купени. Що няма задържани? Знаете ли, че там в общините работят само турци, знаете ли, че в Шишеджам назначават турците с предимство, знаете ли, че турските фирми там НЕ назначават българи? Тръгнали да жалят Украйна, а жертват собствения си народ!
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз както не виждам нито един качествен кандидат, за когото да гласувам - бих гласувал за който и да е, ако някой ми даде някой лев. За безработен - всичко повече от нищо, ще ми е добре дошло.... :(
3
0
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
защо няма наблюдатели от енп другаря вебер и от алде където членува дпснаблюдателите да гледат и да снимат а не да се подвеждат от свободните съчиненияна заинтересованите
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те хептен нагли .. взели по 200 лв и дават само 40 лв :Д изрудиии.
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама казвайте всички тези, които ги залавяте, за коя партия купуват тези гласове да знаем