МВР иззе над 1000 артефакти от имот в Каспичан

Задържан е 52-годишен мъж
4 окт 2022 01:30, Анисия Иванова
7
МВР иззе над 1000 артефакти от имот в Каспичан
Снимка: МВР

Над 1000 археологични предмета са иззети от криминалисти от РУ – Нови пазар, задържан е 52-годишен мъж, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Работата по случая започнала вчера, около 18 часа. Криминалисти от РУ- Нови пазар извършвали обход в малките населени места в хода на полицейска операция, когато в землището на село Избул, в района на „Багрянов чифлик“, забелязали мъж, който с помощта на металдетектор търси археологически обекти.

При проверка в лек автомобил „Рено Меган“ с шуменска регистрация са намерени 8 предмета с античен вид и металдетектор.

Последвало претърсване в имот в Каспичан, обитаван от 52-годишния от село Мадара. Оттам полицейските служители иззели множество монети - динари, фолиси, акчета – по данни на задържания, както и над 1000 други предмета с вид на антични, парчета от колона и още два маталдетектора.

Експертиза на предметите ще удостовери с точност произхода и датировката им. Материалите по случая са докладвани в Окръжна прокуратура - Шумен. Мъжът е задържан за срок до 24 часа и за извършено престъпление по НК е образувано досъдебно производство.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
Затова е по добре да си стоят заровени ....
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Омбре Прав си, Омбре. Тук, в която и официална институция да ги предадеш, не знаеш какво ще се случи по-нататък с предметите. Не казвам, че няма и честни служители, но пипалата на престъпния свят стигат до къде ли не.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой описва какво точно са намерили?От тези 1000 артефакти колко ще бъдат изложени в частни музеи,и колко ще бъдат в държавни?🤔
3
5
 
13
 
! Отговори
Омбре преди 1 година
Човека ги е намерил тези артефакти и сигурно е имал намерение да го предаде. Но тук при нас няма къде. Да се вземе пример от някоя европейска страна по този повод.
2
3
 
8
 
! Отговори
шулца от СИНДЕЛ преди 1 година
преди пет години имаше акция на мвр във ПРОВАДИЯ ДО БЕНЗИНОСТАНЦИЯ ПЕТРОЛ под моста изеха торба пълна с антики монети и до ден днешен нямя осъдени
1
5
 
10
 
! Отговори
Веско Григоров от Ле преди 1 година
От град Левски съм . Този 52-годишен , тръгнал да се мери с мен . Моята схема за измами работи безотказно . Хващате си безработен или с нулев доход и го водите в клона на банка ДСК под петолъчката на булевард " Дондуков " . Там служителките ще му дадат кредит, на който вие му вземете парите под предлог и "дим да ви няма " . Служителките ще ви съдействат. После въпросният сам си погасява кредита , но вие сте му взели парите с помощта на служителките на банковия клон под петолъчката на "Дондуков".