За ден: МВР установи за ден 49 пияни и 15 дрогирани шофьори

Извършен е контрол на 9739 водачи и пътници
16
За ден: МВР установи за ден 49 пияни и 15 дрогирани шофьори
Снимка: БГНЕС

Общо 49 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, са установени през изминалия ден, съобщи МВР.

От тях 30 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 19 - с над 1,2 на 1000, а четирима, спрeни за проверка, са отказали да бъдат тествани.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 15 души, а четирима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

В рамките на специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 7852 моторни превозни средства (МПС). Извършен е контрол на 9739 водачи и пътници.

Съставени са 2053 фиша и 594 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съмнява ме да са правили 10'000 проверки, а по-скоро цифрата е естимирана. Дори да приемем 70 нередовни на 10'000, при регистрирани над 4 милиона МПС-та следва, че около 30'000 са пияните и дрогираните водачи. На практика опасните водачи на пътя са в пъти повече (да кажем 10) - гледат си в телефоните, карат агресивно, разсеяни и изморени, възрастни, стари бракми и т.н. На практика при всяко шофиране имам поне по 2-3 опасни ситуации. Контрола е слаб, както и законите и ефективните глоби!!!
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смятай какво е, ако само 1 патрул ги е хванал за час.. Със сигурност за 24 часа това са стотици и дори хиляди потенциални убийци на пътя.. Ужасно!
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изтървана работа... Не че по света не се пие, ама тука съвсем през просото.
9
0
 
0
 
! Отговори
Кол и вЪже преди 1 година
От тия 15, колко са били на хапчета от аптеката? Пилите ги оставяме настрана - там е ясна работата.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пияни и дрогирани престъпници на държавна хранилка, имитират дейност. Грешните им тестове го доказаха що за стока е тази стохилядна банда безскрупулни аморални алчни неуки необразовани морално разложени ***.
7
0
 
2
 
! Отговори
Румполов преди 1 година
Идват празници ПАЗЕТЕ СЕ !!!!!!!!!!!!!!
6
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Къде е бройката на насмърканите и пияни ченгета?!Спряхте да ги тествате,нали,защото светкат повече от водачите.Ама за тях тестовете не били точни,а мен ще ме арестуват и ще ми спрат колата,докато докажа,че нямам сестра!Вие,другари милиционери,сте престъпно некадърни и заради такива ,като вас хората продължават да *** по пътищата.Акции и т.потии,от които ефекта е КРЪГЛА НУЛА!
5
1
 
0
 
! Отговори
Цирк мвp преди 1 година
Колко народ изтрепаха трезвените?Вчера бях свидетел на едно ПТП сътворено от чисто трезва неграмотна 20 годишна,на равно и право място.Питам ги катаджиите трезва ли е,ами чисто тезва ми отговарят.Просто бях свидетел как при изпреварване заши предната кола.
4
0
 
2
 
! Отговори
Формулата 1 преди 1 година
А колко не са хванати ?
3
1
 
0
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Най *** е,че примерно сядаш Петък с компания да играеш Тексас на по някоя пура,удариш три,четири черти,после почиваш 3 дни без кола, и те спрат,обаче с колата Вторника на следващата седмица къде вече нищо ти няма и си напълно адекватен и дрегера показва.Обаче милиционерите ревнаха като им направиха внезапна проверка с тези тестове,че не са на 100процента истински:):):)
2
0
 
2
 
! Отговори
Бонго Бацил преди 1 година
Докато не се промени закона, те си ги хващат съда ги пуска и така до края на света! Сериозни глоби и мин. 80% събираемост ще вкарат нещата в релсите.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази информация чрез онези неверните за полицаи тестове ли ни я предоставяте? Нищо не значи ако е така