Спипаха марихуана за над 200 000 лв. на ГКПП Капитан Андреево

Наркотикът е установен в товарен автомобил
26
Спипаха марихуана за над 200 000 лв. на ГКПП Капитан Андреево
Снимка: Агенция "Митници"

50 кг марихуана в товарен автомобил откриха при съвместна проверка митнически служители и гранични полицаи на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция "Митници".

На 3 февруари на пункта в посока към Турция на трасе „Изходящи товарни автомобили“ пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Шофьорът – турски гражданин, представя пред митническите служители редовни документи за превозваната стока от Румъния за Турция - талашитени плоскости.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която между палетите със стока в предната дясна част на товарното помещение, са открити 109 полиетиленови пакета със суха тревиста маса.

Направен е полеви наркотест, който показал реакция на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 50.04 кг на стойност 200 160 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
По груби сметки преди 1 година
50 кила това долу горе е колкото консумацията в България за 1 ден. Около 15-18 тона годишно е консумацията в България. Пазар за 270 милиона лева.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ще я приберат на сигурно място в склада на някое РПУ и след няколко месеца ще я пуснат на пазара. Полицаите да изкарат някой лев.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Явно не са платили достатъчно. Както са казали по-горе 4лв/г. Това пазарната цена ли е? Съмнявам се да е толкова. Предполагам, че е пъти повече." - на производителите се плаща 1 евро на грам, от камиона се сваля на 3 евро на грам, от първите дилъри се разхвърля на 4 евро на грам, надолу по веригата е въпрос на договорки. На моя дилър конкретно му я дават на 8 (и то напред) даже пласьора си я изкупува обратно, ако не я харесаме. На улицата варира 9 до 15лв в зависимост от кой колко има да даде.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубаво са я прибрали, ама после ще я горят ли пралсират?
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 2-3, брей, "старите канали на ДАНС", хаха. Тва си е обикновен канал от Андалусия, Испания, съществуващ от поне 7 години и единственото общо с България е, че минава от тук и на път за Турция се свалят 5-10 кила (на седмица) да си пушим и ние. ДАНС е нормално веднъж на няколко години да прибират по някой без да пипат канала, но канала си е общ НАТОвски. Самата трева е доста приятна (8 от 10, че е леко сплескана заради вакумираните пликове) и евтина (килото е 3000 евро).
6
4
 
0
 
! Отговори
Чик чок преди 1 година
Кофти, платена и хваната. Сега ще остане тук за нашите "пазари". Явно не са платили достатъчно. Както са казали по-горе 4лв/г. Това пазарната цена ли е? Съмнявам се да е толкова. Предполагам, че е пъти повече.
5
0
 
2
 
! Отговори
въй преди 1 година
4лв/г си е на оферта
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ядосаха ***. Взеха му стоката..
3
4
 
4
 
! Отговори
Просто проверен факт преди 1 година
ДАНС ги правят тези канали за дрога, едни стари полицаи приятели на лице на име Румен Николов-Пашата!
2
4
 
7
 
! Отговори
Честито преди 1 година
Това са Старите канали на Бойко Борисов и ДАНС!
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
веднага да я дистрибутират във всяко репеу