Хванаха дребен крадец след зрелищно 14-часово преследване

По време на гонката мъжът скочил в реката
24 мар 2023 13:10, Стела Стоянова
19
Хванаха дребен крадец след зрелищно 14-часово преследване
Снимка БГНЕС

Полицаи си организираха зрелищна гонка на крадец, тероризирал търговските обекти с дребни обири. След продължително 14-часово преследване и издирване екипи от полицейското управление в Панагюрище и участъка в Стрелча успяха да задържат мъжа, в чието досие има над 40 жалби за обири, повечето с взлом.
От началото на месеца на територията на Стрелча били документирани две кражби, извършени по идентичен начин - след взлом на вратите, извършителят отмъквал голямо количество цигари и оборотни пари. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Малко преди 4 часа на 20 март в РУ-Панагюрище постъпил сигнал от частна охранителна фирма за задействана сигнална система на магазин в центъра на града. Автопатрул от участъка в Стрелча пристигнал на мястото и екипът предприел заградителни действия.

Униформените успели да засекат извършителя, който бързо изхвърлил откраднатите цигари и скочил в коритото на река Стрелчанска Луда Яна. За локализирането и задържането му били мобилизирани служители от криминална и охранителна полиция при РУ в Панагюрище и местния участък. Включен бил дори полицейски служител със следово куче, съдействие оказали и лесничеи от близките горски стопанства.

Един от тях засякъл беглеца и незабавно информирал униформените. Така след близо 14-часово издирване в гориста местност, в землището на село Дюлево е задържан 43-годишен мъж от Пловдив с богато криминално минало.

Спрямо него до момента са регистрирани 44 заявителски материала, основно за взломни кражби, осъждан, като му е налагано и наказание „лишаване от свобода“, съобщават от полицията. Той е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Панагюрище.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Антипедератор преди 1 година
Хм,поредния прабългарин без мозък.Ще го побият малко в РПУ-то и ще го пуснат към маалата
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
крадеш 5лв и те преследват 14ч, крадеш 20 млн и всичко е точно. Даже не те закачат.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хванали крадец на дребно, понеже такъв на едро не могат и не им се позволява. Иначе се правят екшъни за залавяне на цаци по подобие на петокласен холивудски филм.
13
0
 
7
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
"над 40 жалби за обири" Сегашите ви господари притежават медиите и ви манипулират да се бунтувате срещу Оптимокрацията при която съдия ще е A.I.. Още при първата кражба и ще му изгният кокалите в урановитте рудници. Искате да воювате за запазване на несправедливите общества? Пак си помислете.
12
4
 
1
 
! Отговори
treegd преди 1 година
Този е перфектен за Вагнер !
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Семерджиев го гонеха, за да му дадат стълба. Този явно е от другите престъпници.
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дребният крадец са го хванали, а Борисов го пуснаха....
9
0
 
8
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
У нас имах щети за 1500 и младшата прокурорка я повишиха в "старша" по време на досъдебното защото пусна електората на ГЕРБ....
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още по- зрелищно могат да хванат 240 "едри" крадци, но не си вършат работата както трябва.
7
1
 
10
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 1 година
Какво означава "дребен крадец"? Пет стека цигари са над 200 лева, да не смятаме поразиите, които е направил докато разбива. Ама 200 лева за някое селко магазинче са много пари! Какъв оборот мислите, че прави дюкянчето от 10-на пенсионера.
6
0
 
2
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Изобщо няма да се изчистим. Защо е на свобода като има богато криминално минало? Защото доказателствата не били събрани законно за това са невалидни в съда... Прокуратура и съд изобщо не се занимават с дребните. При мен направо ги пуснаха. Полицията не взима отпечатъци и после "нямало доказателства"...
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те тъкмо го хванали след 14 ч. Преследване и сега като си почине, като го нахранят и си поспи 1 нощ, пак ще го пуснат на сутринта свеж и бодър за следващия обир. Приложете му Крумовите закони и чуждо никога повече няма да може да пипне. А хилядите като него ще се замислят следващия път преди изобщо да посегнат
4
1
 
6
 
! Отговори
Чуенката преди 1 година
Представете си,щом този дребен измамник 14 часа са го преследвали,колко ли години трябва да дебнат Баце за да го оформят в затвора!!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на българската милиция и съдебна система! Така ще се изчистим от дребните крадци, а от големите, едрите с Хаймерси ли?
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дребните ги ловят, едрите нещо не успяват.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не можеше ли някой случайно рикоширал предупредителен изстрел да го уцели в главата и да отърве системата от този. Надали ще се поправи дори и да влезне в затвора.