16 души задържани засега при акцията в Софийско

Операцията е за превенция на нарушенията на изборното законодателство
29 мар 2023 12:57, Красимир Ангелов
3
16 души задържани засега при акцията в Софийско
Снимка: БГНЕС

Шестнадесет души са задържани към момента в хода на специализираната полицейска операция за превенция на нарушенията на изборното законодателство, която се провежда  областта, съобщиха от Областната дирекция на МВР – София.

Операцията започна тази сутрин на територията на цялата област. В операцията участват служители на областната дирекция и 11-те районни управления в състава ѝ съвместно с екипи на жандармерията.

Операцията е за превенция на нарушенията на изборното законодателство. Паралелно с това полицейските действия са насочени и към противодействие на конвенционалната престъпност, стабилизиране на средата за сигурност, осигуряване на добър обществен ред и пътна безопасност.

Обект на контрол са лица, моторни превозни средства, частни адреси, търговски обекти, заложни къщи и др. Извършват се активни проверки по придобита информация за подготвяни престъпления против политическите права на гражданите.

Полицейска операция се провежда и в Плевен днес. Преди ден акции имаше в Силистра, Стара Загора и в столичния квартал „Факултета“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Бравус,ашколсун ,машала Дерменджи ама що само 16 бе туй голямото Софийско трябваше да са поне 160.Само да питам до довечера ша ги пуснете ли , ама да им върнете и колите че първите гъби вече злязоха пък и тоз вятър бая джилязо събори от покривите.
2
4
 
5
 
! Отговори
красимир петров преди 1 година
Браво! Добре, че го има Румен Радев, щото яловите партийки като мутренската ГЕРП, прокопиевите отрочета ППиДБ, доганския ДПС, курнелската БСП и др. са некадърни и неспособни, жалки ОПГ. Добре, че е Радев да води по-балансирана политика, щото ако зависи от кирчо и кокорчо ще дадат и половин България на укрите, само и само да олигавят зад ниците еврогеиски!
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имитациите на един напълно провален Каапрал,незабавно гласуване на импийчмънт от новият парламент на ушатото същество което доведе безвластието,хаосът,спекулата и небивалата инфлация ежедневие!