Проект Домът: Запознайте се със семейство Димитрови

Да купиш свое жилище е мечта за много семейства у нас
Обновена: 22 май 2017 14:07 | 22 май 2017 10:07, Екип на Dnes.bg

Да купиш свое собствено жилище е мечта за хиляди млади семейства у нас. Тази мечта обаче често не може да стане факт без тегленето на кредит.

Оказа се обаче, че това не е чак толкова страшно, колкото някои си мислят. Просто трябва човек да се обърне към подходящата банка и да си направи сметката как рационално да използва приходите си. Ние от Централна Кооперативна Банка искаме да осъществиш мечтите си. Намери нов ДОМ ЗА ТЕБ и твоето семейство, а ние ще ти помогнем да стане твой!

Запознайте се със семейство Димитрови, които отскоро имат и малка дъщеричка София. Ето какво ни разказаха те за избора си за жилище.

Колко време ви отне да откриете вашето жилище? От раз ли го харесахте, или се колебаехте дълго дали точно него да вземете?

Отне ни около 1 година да намерим нашия Дом, в началото се бяхме ориентирали да търсим къща, но по различни причини, основно логистични, се отказахме и започнахме активно да търсим апартамент.

Апартаментът ви е сравнително голям – 120 квадратни метра. Защо избрахте по-голямата квадратура? Как се чувствате в него?

При новото строителство квадратурата е доста относително понятие. Разгледахме много апартаменти, които трудно мога да определя като големи, въпреки че бяха с голяма квадратура. Ние нямахме изисквания точно колко квадрата да бъде апартаментът. Търсехме тристайно жилище, в което спокойно да можем да изградим семейство.

Много хора се притесняват от целия процес на търсене, закупуване и последвалите довършителни работи по едно жилище. Толкова ли е страшно наистина?

Не е нито толкова страшно, нито толкова сложно, колкото изглежда. Когато става въпрос за купуване на жилище, много е важно  да го правиш с желание и ентусиазъм. С останалото ни помогнаха финансовите специалисти в Централна кооперативна банка. Те ни обясниха условията и ни дадоха ценни съвети как да намерим не просто апартамент, а нашия Дом.

Кое е най-приятното нещо по време на подготовката за живеене във вашия нов дом?

И двамата със съпругата ми най-много се наслаждавахме на процеса по избиране на мебели.

Бързо ли избрахте вашата банка, която ви финансира?

Лично направих проучване за условията, които предлагат различните банки. Исках да избера най-изгодното предложение. Условията, които Централна кооперативна банка ни предложиха, бяха най-подходящи за нас. Ние сме лоялни клиенти на банката и затова решихме да се възползваме от техните предложения и този път. И решението ни беше правилно - за пореден път се убедихме, че се грижат много професионално за нашите интереси.

Какви са мечтите ви за малката ви дъщеричка София?

Да е жива, здрава и много щастлива. Да порасне достоен човек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още от
Спонсорирано съдържание