Федерер пречупи Гришо в Базел

Двамата изиграха уникален мач, но класата на швейцареца си каза думата
25 окт 2014 07:52,
30
Федерер пречупи Гришо в Базел
Снимка: БТА

Роджър Федерер елиминира Григор Димитров на 1/4-финалите в Базел след 7:6(4), 6:2.

Така той се класира за 1/2-финалите на турнира, който се провежда в неговата родина и за място на финала ще спори срещу гиганта Иво Карлович.

Гришата показа страхотен тенис, но просто класата на Федерер си каза думата и швейцарецът изигра изумително силен мач.

Това бе втори мач между двамата и втора победа за Маестрото, след като те се изправиха за първи път през миналата година отново на 1/4-финалите в Базел.

Хасковлията бе на страхотно ниво в днешния мач и разликата между двамата бе много малка. В първия сет Гришата изпусна четири сетбола при сервис на противника, а във втория сет неговият опонент демонстрира най-добрия си тенис.

Подробности за мача вижте в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
7
 
! Отговори
razgradski pop преди 9 години
трудничко ще му бъде на Гришо да се върне в Топ 10...
14
5
 
29
 
! Отговори
Реалист преди 9 години
Респект, Гришо! Голям българин си, един от малкото, които са останали в България!Не слушай глупаците, които твърдят, че нямаш психика! Те имат по-голяма психика от теб, но бачкат за по 300 лева и избират турци, мутри и комунисти да ги управляват! За да си в ТОП10 в света, значи не само имаш силна психика, но и уникален талант! Кучетата нека си лаят, те са обречени цял живот да живеят в мизерията!
13
23
 
4
 
! Отговори
Berlin преди 9 години
Тоя Гришо, който не го хвана, той не го пречупи.
12
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фен съм на Гришо, ама много му куца психиката. Това са 4 сетбола по дяволите! После втория сет направо събу гащите. Първия сет си беше негов, ако си го беше взел, по съвсем друг начин щеше да продължи мача. Айде то е ясно, че Федерер е класа, ама все пак не е и в първа младост, какво толкова се плащи от него.Физиката му куцаше, пооправи я, но върху психиката има да работи още много. И все пак е постигнал много, но му трябва още, за да стигне такива тенисисти. Стискам палци.
11
2
 
12
 
! Отговори
ne4o преди 9 години
хубав ма4..ама ми писва от приказките и коментарите 4е бил голям ма4..просто федерер не се затрудни много,мина през григор много лесно...поне да беше успорван ма4а...а тои особенно през втория сет го отнесе....и кога трябва да 4акаме ве4е да направи големия си пробив на 30 години ли..по4ти в всеки спорт на тези 23 24 години трябва да наи силен...ееее караи вссе пак направи много българи горди с неговите игри
10
5
 
13
 
! Отговори
Bqlgarka преди 9 години
Bravo Grisho, vsi4ki normalni bqlgari se gordeem s tebe i te podkrepjame bezuslovno. Vse taka kam po-golemi uspehi!!!!
9
1
 
34
 
! Отговори
177 преди 9 години
Гришо загуби не само заради добрата игра на Федерер, а и заради многото на брой елементарни грешки които допусна. Коментатора по F+ не спря да повтаря, че нашия правел всичко както трябва, но Федерер с извънземната си игра все пак надделявал. Не, Гришо допускаше много грешки и затова загуби. Все пак аз му се възхищавам и се гордея с него. Малко са българите които са постигнали в професията си това, което той е постигнал в тениса.
8
13
 
18
 
! Отговори
Каун преди 9 години
Заблудени овце,видяхте ли как едно дете на 17 се разправи с Надал.Ама хлапето не е от Аскюю,има психика.
7
6
 
11
 
! Отговори
Някой преди 9 години
До АнонименПредполагам , че ти си психически много стабилен и не си изпуснал нито един сетбол срещу Федерер!
6
15
 
6
 
! Отговори
мачът беше нагласен преди 9 години
Мачът беше нагласен. Камерата отчиташе все за Федерер, защото това бил неговият роден турнир и щял да се тръшне ако не спечели.Иначе се видя, че Федерер нищо не струва в сравнение с Григор.
5
14
 
33
 
! Отговори
Я се опомнете преди 9 години
Федерер получи огромна подкрепа от грозната и дебела швейцарска публика, леле какви ***, всичките приличаха на крави и мъжете , и жените.А вие тука плюете по Гришо, който е страхотен тенесист.Много сте жалки, плювачи.А кометатора направо ми идваше да влеза в телевизора и да го сбия, Федерер бил готин, играел извъземен тенис.Сигурно играе добър тенис Федерер щом е номер 2 в света, а и дълго е бил номер 1, но се затрудни много с Гришо и бая му трепериха швейцарските ***
4
10
 
24
 
! Отговори
гледах мача преди 9 години
Българите сме егати пораженците честно.Гриши игра прекрасно , много по-млад е и бъдещето е негово.Федерер може и да е класа, но слиза от сцената.Освен това страшно е гнусно, когато играе напе момче да хвалите съперника ми - бил класа, бил. майстор. Е, много важно.*** грозен швейцарец с брадичка като на Баба Яга. Докато нашия хем беше по-красив, хем беше по-добър - просто не му провървя, а и тази камера дето отчиташе коя топка е аут и коя не много ме съмнява, че е вярна.И най-вероятно не е.
3
7
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва само да сме радостни, че имаме българин който играе с най-великият тенисист раждал се някога. Това едва ли ще го видим повече през нашият кратък живот.
2
2
 
44
 
! Отговори
читател преди 9 години
Федерер е класа!Но все пак браво на Григор, момчето върви нагоре.футболисти, баскет, волей и други --исти нека гледат и да се учат.А не да слушат чалга и скитат по заведенията.
1
36
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Федерер си направи тренировка с нашия. Голям! Класа!

Спонсорирани публикации