Club Tunes: Какво слушахме през септември?

Силен месец откъм албуми на електронната сцена
28 сеп 2012 21:19,
5
Club Tunes: Какво слушахме през септември?
Снимка: Reuters

Септември отмина, а с него за съжаление се сбогувахме с лятото за тази година. То както винаги оставя много незабравими спомени, както чисто лични, така и музикални.

И докато времето в следващите месеци ще направи всичко възможно да ни накара да забравим за слънцето и топлината, то поне в чисто музикално отношение се надяваме, че ще бъдем напълно доволни.

През септември не можем да се оплачем – с албуми изпъкнаха Markus Schulz, David Guetta и Deadmau5, а откъм парчета също изборът не беше малък, както ще ви представим в следващите редове.

Започваме с DJ N1 в света според DJ Mag – Давид Гета, който издаде новата версия на така успешния си албум Nothing But The Beat в началото на септември. Въпреки очакванията ни, това не беше просто маркетинг трик - вътре открихме няколко впечатляващи нови продукции. Не само че Гета е създал чудесното Just One Last Time с Taped Rai, но е обединил сили и с невероятното младо име Alesso и с талантливите сестри Tegan & Sara за общото им парче Every Chance We Get We Run.
 


TEED e едно от силните имена на последните две години. Макар с малко парчета, той показа класа с Household Goods, а сега издава доста приятното Your Love.

Армин също се отбеляза през септември с ново парче с Ana Criado. I`ll Listen не е лоша продукция, но за пореден път не предлага нищо ново на слушателите. Макар да беше достигнал едно много високо ниво преди две години, когато беше четири пъти поред диджей на годината, изглежда сякаш Армин единствено тъпче на същото място оттогава.

А това е недопустимо на днешната толкова динамична сцена, на която всяка година нови свежи имена завладяват публиката, а стиловете са толкова смесени и размити. В контраст с Армин ще сложим едно младо име с толкова много идеи и вдъхновение.
Това е Madeon, който си проправя заслужено път към славата в последните месеци, а в ремикса на Dillon Francis неговото Finale звучи чудесно.




За край оставихме няколко наистина впечатляващи продукции. Отново Alesso се представя повече от добре заедно с друго много силно име – Dirty South, с който най-после издадоха общото им City Of Dreams.

След това идва един от най-скъпите видеоклипове в историята на електронната сцена. Става дума за новото парче на Deadmau5 с вокалиста Gerard Way от My Chemical Romance. Видеото показва битка между два огромни робота – мишки, а парчето най-вероятно ще се продава добре, особено на американския пазар, където Joel Zimmerman e толкова търсен.

Накрая остава и истинската експлозия на последните седмици. Когато перфектната Florence Welch се среща с култовия Calvin Harris се ражда нещо огромно. Sweet Nothing веднага се нарежда сред парчетата на 2012, а до края на годината има достатъчно време да победи всички досегашни фаворити със своето меко и топло звучене и бърз и пленяващ ритъм.
 



Пълен плейлист ТУК.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Club Tunes
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
явно чалгар, който насила е накаран да пише за електронна музика е сътворил тая глупост, щом като твърди, че АРМИН тъпче на едно място
4
0
 
1
 
! Отговори
Refulgence преди 11 години
До ИМПЕРИАЛИСТМожеш също да прослушаш и следните тракове, в които също ще чуеш български фолклорни мотиви:State of Mind - SunkingStellamara - Prituri Se Planinata (Nit Grit Remix)Digital Nottich - Gaidastep
3
0
 
1
 
! Отговори
Refulgence преди 11 години
До ИМПЕРИАЛИСТНе съм напълно съгласен с теб. Не зная доколко си запознат с електронната сцена(тъй като статията е за нея), за да изказваш толкова обобщаващо мнение. Има немалко примери за това, как българският фолклор спокойно и успешно намира място на нея, както и търпи прогресивно развитие. Най-яркият пример, който мога да ти дам е БALKANSKY с албума му Кукер. След средата на октомври се очаква да излезе и втори негов албум, следващ същата идея.
2
1
 
0
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 11 години
Интонационната среда в България, в момента не е Българската. Българският песенен фолклор е под ръководството на евреин, - Кауфман. Този могъщ извор, българската народна песен, целенасочено се отравя и затлачва. На нас денонощно ни се натрапва, чалга, поп, рок, метъл и разбира се некадърно обработен фолклор с малки изключения. "*** НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВА"- народна поговорка. В Българската интонационна среда, би трябвало да има място за автентичен български фолклор, също "обработки" от музикални специалисти, класически сценично-музикални произведения на фолклорна основа и разбира се фолклорни забавно-развлекателни изпълнения. Лошото е, както споменах в началото, неБългарската интонационна среда в която са потопени хората. Лошото е, че нашата музика е заключена главно в секторите, автентичен фолклор и обработен фолклор. Останалото огромно пространство е запълнено с чужда на Българина музика, но имплантирана му с натиск от вън , той я припознава за своя. Ако не разбирате, ролята на музиката за Българската нация, признавам, че тук и сега не мога да Ви обясня.В Европата, често се изразява едно учудване и неразбиране за велика ни култура, която не се побира в ограничена и *** главица. Богати сме, невероятно богати сме с Българския фолклор и няма защо да се правим на скромни от деликатност да не се засегнат другите нации.
1
0
 
1
 
! Отговори
доволчо преди 11 години
мммм гърдите ми са потни