Nicolas Jaar идва за първи път у нас

Определяният за музикален гений ще бъде част от ReelFeel на 27 февруари
23 яну 2014 14:31, Александър Попов
1
Nicolas Jaar идва за първи път у нас
Снимка: ReelFeel

На 27 февруари специално за първото ReelFeel събитие за тази година пристига един от най-значимите музиканти в световен мащаб – Nicolas Jaar. Едва 24-годишен, той може да се похвали с изключителни продукции и отличителен стил, които карат музикалните критици да следят отблизо кариерата му.

Nicolas Jaar е роден в Ню Йорк, но израства в Чили, където музикално се вдъхновява от Рикардо Вилалобос (Ricardo Villalobos) - един от основите двигатели на минимал техното и в днешни дни. Музиката, която той твори, носи едновременно мелахолично и емоционално усещане. Вплита елементи от джаз, хип-хоп, амбиент, дийп хаус, щипка дъбстеп и дори техно.

Музикалната му кариера стартира, когато той е едва 17-годишен. Дебютният му албум Space Is Only Noise е бурно аплодиран от музикалната критика по света. Плочата влиза в графата на най-добрите изпълнения за годината на авторитетните Pitchfork, The Guardian, Resident Advisor и DJ Mag. Неговият Essential Mix за BBC Radio 1 през 2012 година печели приза за най-добър микс, изпреварвайки имена като Dubfire, Steve Aoki, Hot Chip. С появата на втория му албум Nicolas Jaar свири вече на фестивали като Pitchfork Music Festival, Mutek, Decibel Festival, Worldwide Festival, Reworks и много други.

Своят талант Nicolas Jaar ще разгърне на живо пред българската публика на 27 февруари, като мястото на ReelFeel събитието ще бъде обявено скоро. Ограничено количество промоционални билети на цена от 30 лева могат да бъдат закупени от утре, 24 януари, в мрежата на Eventim.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Nicolas JaarReelFeel
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Nechuvan!!