GusGus с концерт на 11 декември

Исландците представят новия си албум Mexico
Обновена: 31 окт 2014 10:20 | 31 окт 2014 10:20, Александър Попов
2
GusGus с концерт на 11 декември
Снимка: Facebook

Една от най-любопитните електронни банди - GusGus, идва в София за концерт на 11 декември в клуб Терминал 1 по покана на EventEase. Екстравагантните исландци включиха България като част от световното им турне в подкрепа на новия им студиен албум Мexico.

GusGus впечатляват с умението да забъркват техно, хаус и експериментален поп и вече 20 години са сред топ имената на сцената.

Бандата се събира, докато 7 колоритни артиста  работят заедно върху исландски филм, чиято продукция тягостно се бави. Певецът Даниел Агуст, който участва като актьор в продукцията, по онова време решава да експериментира с електронни мелодии и предлага на другите да работят заедно върху създаването на общ музикален проект.

"Началото беше просто сбирка на интересни хора – един вид експеримент. Никой не беше много напрегнат какво ще излезе от цялото това нещо. Просто се забавлявахме с музиката", разказва един от основателите на бандата - Биги.

Съставът им е претърпял няколко промени, преминал през различни стилове електронно звучене, като накрая стига до „планета Берлин“ с помощта на лейбъла Kompakt Records, за който издават 9-ия си студиен албум Mexico.

Музиката в Mexico има по-леко поп и денсфлор звучене, което е създадено с цел да се избяга от тъмния минимал техно привкус на предния им студиен албум Arabian Horse.

Стандартните билети от 25 лева за концерта на GusGus вече са разпродадени, в мрежата на Eventim са налични само пропуски от 30 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: EventEaseGusGus
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Баба Пенка преди 9 години
*** *** ли се чете името на групата, че не съм учила англиийски ?
1
0
 
2
 
! Отговори
100йо преди 9 години
ВЕЛИКИ :))))Любима банда. Една сбъдната мечта!