Украйна ще чака по-добри условия за споразумението с ЕС

Ще направим всичко да укрепнем икономически, обеща Янукович
Обновена: 27 ное 2013 09:43 | 26 ное 2013 21:42,
18
Украйна ще чака по-добри условия за споразумението с ЕС
Виктор Янукович Снимка: БТА

Украйна ще изчака по-добри условия, за да разгледа евентуално подписване на споразумение за асоцииране с ЕС, обяви украинският президент Виктор Янукович, цитиран от световните агенции.

"Ще направим всичко Украйна да укрепне икономически. Щом достигнем комфортно за нас ниво, ще пристъпим към подписване на споразумението", заяви Янукович за украински телевизии.

"Кога ще стане това времето ще покаже. На мен ми се иска този момент да настъпи по-скоро", отбеляза Янукович. Той подчерта, че Украйна не е длъжна да прави прибързани външнополитически стъпки. "Не сме длъжни да тичаме накъдето и да било, за да не си разбием главата", каза Янукович. Той заяви, че Киев не е променил курса си. "Искаме единствено да се съобразяват с нашите интереси", каза президентът.

Още по темата
Той потвърди, че ще вземе участие в срещата на върха на Източното партньорство във Вилнюс на 28 и 29 ноември.

През последните три години представители на ЕС са заявявали, че подписването на споразумение на Украйна с Международния валутен фонд за отпускане на заем е условие за предоставяне на техническа помощ на Украйна от ЕС в размер на 610 милиона евро, напомни Янукович.

"От 2010 г. три години поред ни показваха този бонбон в красива опаковка и ни казваха: "Ще го получите, когато подпишете споразумение с МВФ". Не трябва да ни унижават. Ние не сме малки деца, не сме лакоми за бонбони. Ние сме сериозна европейска страна, а МВФ ни казва: "Увеличете данъците на населението, замразете заплатите и пенсиите" и така нататък. Никога няма да се съглася на това", заяви украинският президент.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бяха 10 МИЛИАРДА ЩАТСКИ,но държавата имаше АКТИВИ И ИКОНОМИКА,а след 24 "благи" години на преход вече са 37 МИЛИАРДА ЕВРО,като единственият актив на държавата остана простото и население,което с данъци,такси,акцизи да го ПЛАЩА И ПОГАСЯ!! Схващаш ли Геро разликата???
16
1
 
1
 
! Отговори
ГЕро преди 10 години
До Анонимен 14 ХАХАХАХА ! Значи казвате бяхме една от водещите икономики? И в какво точно бяхме водещи? И защо след като водихме толкова дълго, накрая финиширахме банкрутирали с 10 МИЛИАРДА ЩАТСКИ ДОЛАРА заем? Защо не вземете да прогледнете и да си признаете, че нашата икономика беше скапана, дори и за СИВ? И че тогава купувахме български стоки само вкраен случай, защото БЯХА (в 95% от случаите ) СКАПАНИ! И в коя област нашата икономика беше водеща? Ние сме БЪЛГАРИ и не трябва да слугуваме!
15
1
 
1
 
! Отговори
ГЕро преди 10 години
До титоВие сте типичен представител на овчето мислене в България. На Вас никога няма да Ви хареса ЕС, защото Вие не сте свикнал да се грижите за живота си. Вие искате някой винаги да мисли за Вас и Вашето бъдеще, защото ВАС ВИ Е СТРАХ!!! Казвате, че населението се увеличаваше през комунизма? А, дали няма нищо общо с факта, че който се опиташе да мине браздата, беше разстрелван? Или дайте щом Вие сте некадърен да потърсите успех другаде, всички да стоят в затвора и да "увеличават населението"
14
2
 
18
 
! Отговори
тито преди 10 години
Все повече хора започнаха да проглеждат и да разбират че Е.С. е най голямата афера и измама на 21и век.Демокрацията и светлият капитализъм ще има да ги чакаме --както чакахме комунизма...И двата строя не се различават по нищо-- само мечти и обещания...Единствено в комунизма не ни ислямизираха и населението на България се увеличаваше....
13
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БРАВО НА УКРАИНА. Има една табела на жп прелеза -огледай се услушай се и тогава премини. Рано или късно иБългария трябва да се върне при Р УСИЯ.бЯХМЕ ЕДНА ОТ ВОДЕЩИТЕ ИКОНОМИКИ А СЕГА ?????????????????????
12
3
 
23
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
За какво им е ГНУСНИЯ ЕС на украинците ? За да подпишат ред спогодби и клаузи ,и да ги натъпчат с араби и *** както у нас ,без право да ги спират и да ги гонят ли? Украинци плюйте ,даже храчете на членството в помийната яма наречена "Европейски съюз" . Милион пъти по-добре е за вас да сте си с Русия, не ви трябва да ставате ислямско гето-клоака !
11
3
 
25
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
Браво Янукович!!! Ние не искахме ТОЗИ БОНБОН/сигурно част от населението не го искаше/,но политиците ни го НАТЪПКАХА НАСИЛА в устата!! Макар да беше в лъскава опаковка и имаше форма на бонбон се оказа чисто *** с брюкселски вкус!! А на някои мои сънародници този вкус взе че им ХАРЕСА!!
10
2
 
9
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
До 1Germania nikoga niama da pusne turchaliata v ES tova e 100% sigurno.
9
9
 
2
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
До mataoVseki iska da e dalech ot kochinata rusia
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Той подчерта, че Украйна не е длъжна да прави прибързани външнополитически стъпки. "Не сме длъжни да тичаме накъдето и да било, за да не си разбием главата", каза Янукович. - kakto naprawi Bulgaria.
7
2
 
6
 
! Отговори
чекист преди 10 години
Абе тява ли кой да каже на Янукович, че Дянков и Борисов са свободни.Няма да има никакви проблеми със замразяване на доходи ако ги надначи съответно за ковчежник и премиер.
6
3
 
28
 
! Отговори
matao преди 10 години
на Украйна изобщо не й трябва ЕС, както и на нас впрочем...
5
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Евала истински държавник който показва с действията си ,че народа и националния интерес е преди всичко! Кога ли България ще има такива държавници!? Колкото до долния коментар за Сидеров ще кажа само, че е олицетворение на всички политици на прехода говори едно прави точно обратното ,а власта, облагите и присъствието в парламента е самоцел! Обаче с подкрепата си за ДПС подписа политическото си самоубийство и го осъзнава, заради което ще крепи кворума до края разчитайки на късата памет на хората!
4
1
 
12
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
До KretiСидеров не само го е повтарял, но и автентично заявявал и за това плют от настанилите се вече тук *** и агенти на МВФ, парични съвет и Световната банка. Лека нощ.
3
0
 
50
 
! Отговори
Kreti преди 10 години
Браво на УКРАЙНА кой български политик би повторил това:"От 2010 г. три години поред ни показваха този бонбон в красива опаковка и ни казваха: "Ще го получите, когато подпишете споразумение с МВФ". Не трябва да ни унижават. Ние не сме малки деца, не сме лакоми за бонбони. Ние сме сериозна европейска страна, а МВФ ни казва: "Увеличете данъците на населението, замразете заплатите и пенсиите" и така нататък. Никога няма да се съглася на това", заяви украинският президент.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
царя беше прав - кога му дойде времето. опс.
1
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То и Турция така решила да поизчака 60-те, та още чакат, а тъпанарите от Алжир след обявяването на независимост напускат :))) и сега с лодки през средиземно море перкат :)))

Спонсорирани публикации