Берлускони е лишен от право да заема публични длъжности

И Касационният съд потвърди наказанието
0
Берлускони е лишен от право да заема публични длъжности
Снимка: Ройтерс

Италианският Касационен съд потвърди наложената на бившия премиер Силвио Берлускони двегодишна забрана за заемане на публични длъжности.

Наказанието е част от присъдата му за данъчни измами, произнесена миналата година по делото за финансови измами в компанията му "Медиасет", предаде ДПА.

Още по темата

На 1 август миналата година Касационният съд призна Берлускони за виновен във финансови измами и го осъди на четири години затвор. Три от постановените четири години лишаване от свобода отпадат обаче поради помилване, влязло в сила през 2006 година. Оставащата една година от наказанието Берлускони може да изтърпи с полагане на обществено полезен труд или под домашен арест. Той няма да лежи в затвора, защото е надхвърлил 70 години и не е осъден за особено тежко престъпление. На 10 април съдът трябва да реши под каква форма Берлускони да изтърпи наказанието си.

Първоначално на бившия премиер бе забранено да заема обществена длъжност за три години, но тази част от присъдата бе преразгледана, срокът бе съкратен до две години. Със сегашното решение тази забрана става окончателна и не подлежи на оспорване в съда, собщи ИТАР-ТАСС.

Вследствие на присъдата за мошеничество Берлускони бе изключен от Сената.

Въпреки, че е осъден и няма право да заема публична длъжност, неотдавна Берлускони заяви, че е готов да се кандидатира за евродепутат. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации