Евродепутатите заседават в Брюксел след прекъсване от 2 години

Пленарната зала беше затворена от съображения за сигурност
1
Евродепутатите заседават в Брюксел след прекъсване от 2 години
Снимка: Ройтерс, архив

ЕП възстановява пленарните си сесии в Брюксел след двегодишно прекъсване. В сряда и четвъртък евродепутатите се събират за кратко пленарно заседание в залата, затворена от съображения за сигурност през септември 2012 година, припомня БТА.

Засега не е известна стойността на ремонта, който се наложи, след като бе установено, че три от носещите колони на покрива на залата са се пропукали. Предварителните оценки бяха, че за възстановяването на конструкцията ще бъдат необходими поне пет милиона евро.

Възобновяването на работата на залата е дългоочаквано, тъй като цялата сграда на парламентарния комплекс в Брюксел бе евакуирана, а служителите бяха изпратени във временни офиси.

Дневният ред на сесията предвижда в сряда евродепутатите да обсъдят въпроси от областта на общата външна политика и политиката на сигурност, както и от общата политика за сигурност и отбрана.

Предвижда се те да гласуват доклад по програмата за подкрепа на космическото наблюдение и проследяване. ЕП ще обсъди и общите визови ограничения за руски служители, замесени в случая със Сергей Магнитски. Сред темите на заседанието е също "Използването на радиото и телевизията като инструменти на дипломацията на ЕС".

Евродепутатите ще разискват по общностната рамка за безопасността на ядрените инсталации, както и по подобряването на мобилността на работниците с осигуряването на преносимост на правата им на допълнителна пенсия. Сред останалите теми на заседанието в сряда са и обменните такси за платежни операции, свързани с банкови карти.

В четвъртък ще бъде разгледан доклад за режима на ЕС за контрол на износа, прехвърлянето, брокерската дейност. За същия ден е предвидено гласуването на докладите и резолюциите, обсъдени в сряда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Брюкселепзаседания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да се бяха преместили във Виена, поне да е наистина центъра на Европа и да не ни карат да се чувстваме в периферията

Спонсорирани публикации