23% от младежите в ЕС са били без работа през 2013 г.

Повече шансове за младите в ЕС - дискусия в Благоевград на 11 април
9 апр 2014 13:31, Екип на Dnes.bg
0
23% от младежите в ЕС са били без работа през 2013 г.
Снимка: архив, Reuters

Над 23.3% от икономически активните младежи на възраст под 25 години в 28-те страни членки на ЕС са били без работа през 2013 г. В някои страни, като  Гърция, Испания и Хърватия, делът на младите хора, неспособни се реализират на трудовия пазар, надхвърля 50%.

В отговор на тези предизвикателства Европейският парламент даде зелена светлина на пакет от мерки, целящи да дадат повече шансове за младите, сред които са програма „Еразъм +”, въвеждането на младежки гаранции, изграждането на системи за гарантиране на качеството на стажовете и признаване на професионалната квалификация.

Темата e част от дискусия "Гласът на младите" в Благоевград, която Информационното бюро на Европейския парламент организира на 11 април от 10 до 12 часа в зала "22 септември".

Събитието ще се излъчва на живо по БНТ 2, а по време на дискусията публиката ще може да задава въпроси към експертите и в Twitter с хаштаг #ЕСБлизо.

Повече информация за дискусията и останалите събития от поредицата "Европа близо до теб" може да намерите на http://www.europarl.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации