Двойките се карат повече, когато са гладни

Преди спор, хапнете нещо сладко
15 апр 2014 22:45,
10
Двойките се карат повече, когато са гладни
Снимка: Reuters

Партньорите по-често се карат на празен стомах и, ако искат да запазят връзката си, по-добре да направят пауза преди избухването му и да хапнат нещо сладко, препоръчва американско изследване, цитирано от Асошиейтед прес и ДПА.

Учени от университета в Охайо, водени от Брад Бушман, изследвали 107 двойки, като ги накарали да попълнят въпросници за техните отношения. Успоредно с това били измервани нивата на кръвната им захар в кръвта рано сутрин и вечерта. Участниците в експеримента трябвало да измерят и изблиците си на гняв, като набучат кукли с 51 игли, в зависимост от това колко са ядосани на половинката си.

Гневните пристъпи били най-силни на гладен стомах. По този повод екипът на Брад Бушман съветва двойките преди да наченат труден разговор, добре да похапнат. Колкото били по-ниски нивата на кръвната захар на партньорите, с толкова повече игли набучвали куклите, предоставени им за тестовете и символизиращи половинките им.

"Дори и хората, които се радваха на добри отношения с любимия човек, бяха склонни към изблици на гняв при по-ниски нива на кръвна захар в кръвта им", отбелязва Брад Бушман.

При втора серия от експерименти партньорите имали възможност взаимно да се наказват с неприятни звуци, като стържене на нокти върху стъкло, вой на сирени и др. Колкото по-ниски били нивата на кръвна захар в кръвта им, толкова по-сурови изпитания те налагали на половинките си. Наказанията рязко намалявали, когато участниците в експеримента похапвали шоколадови лакомства.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СандИ,Щом като си падаш по такива жени, много внимавай да не останеш без "салам". Не се знае колко ще е гладна въпросната стръвница.
8
2
 
1
 
! Отговори
СандИ преди 9 години
глуспости, като е гладна *** салама веднага
7
0
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
така е...не си ти, когато си гладен :)
6
3
 
3
 
! Отговори
Анна преди 9 години
И защото минава през стомаха на 40 приличате на хипопотами...
5
1
 
4
 
! Отговори
ne4o преди 9 години
lubovta na maja minava prez stomaha
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При глад, без труд ще проверите-заглъхва всеки страстен зов.За сити хора са игрите.:)
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако са гладни ще се нахранят, но ако са бедни ще се изядат. Тогава се карат.
2
0
 
16
 
! Отговори
Открили топлата вода преди 9 години
Бях още пубертетче, когато станах свидетел на разговор между наскоро омъжена наша близка и една жена на средна възраст. Лелката съвсем сериозно съветваше по-младата: "Когато мъжът ти се прибере и видиш, че е ядосан, бързо слагай масата. Като се нахрани, да видиш как ще се успокои! Иначе може да се скарате. Изводът е, че обикновените хора, на базата на личния си опит, отдавна са направили "откритието", с което парадират учените от Университета в Охайо.Мислех, че само ние имаме такива "учени"!
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Характерното за България, понякога да се забавя изплащането на заплатите, провокира ярост при жената, която реагира като се сърди на мъжа и докато той не получи заплата, не му разрешава секс.

Спонсорирани публикации